Tyrimas rodo keistą ryšį tarp kavos ir „kasdienio sadizmo“  (2)

Jei mėgstate juodą kavą, greičiausiai esate iš tų, kurie mėgsta stiprius skonius, rūpinasi savo sveikata ar tiesiog nori gerti kavą taip, kaip ji ir turi būti geriama, rašo portalas indy100.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arba jūs esate psichopatas. Nes bent jau taip rodo naujas tyrimas, publikuotas žurnale „Appetite“, ir kuriame nustatyta koreliacija tarp pomėgio juodai kavai ir sadistinėms ar psichopatinėms tendencijoms.

Tyrimo metu tūkstančio suaugusiųjų buvo prašoma nurodyti jų mėgstamiausią maistą ir gėrimą, o vėliau dalyviai atliko asmenybės testus, tiriančius antisocialines charakterio savybes – tokias, kaip sadizmą, narcizizmą ar psichopatiją.

Insbruko universitete atliktas tyrimas parodė, kad ryšys tarp potraukio kartumui ir psichopatinio elgesio egzistuoja.

Artimiausias ryšys pastebėtas tarp pomėgio kartiems dalykams ir „kasdienio sadizmo“ – kas reiškia mėgavimąsi vidutinio stiprumo skausmu, sukeltu kitiems.

Sąryšis rastas ne vien su pomėgiu kavai – antisocialiniai požymiai tai pat susieti su tais, kurie mėgsta ridikėlius, toniką ar salierus.

Tai – nebe pirmas tyrimas, kurio metu buvo ieškoma ryšių tarp skonio pomėgių ir asmenybės požymių.

Ankstesni tyrimai parodė, kad tie, kurie mėgsta saldumynus, yra labiau linkę susitarti, padėti, kai tuo tarpu stipresnių skonių mėgėjai labiau linkę į priešiškumą ar griežtesnį moralinį vertinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(7)
(-2)

Komentarai (2)