Jaučiatės nelaimingi ir nežinote, kodėl? Gali būti, kad kasdien darote šią klaidą  ()

Kartais net paprastai buitiškos gyvenimo detalės veikia mūsų laimę. Vienas paprastas pasirinkimas kasdien gali jus paversti nelaimingais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienumoje valgantys žmonės nejučia tampa nelaimingi. Kaip santykiai veikia savijautą, ištyrė mokslininkai iš Oksfordo ekonomikos centro.

Galimybė leisti laiką su mielais žmonėmis fiziškai, o ne per skaitmeninę techniką smarkiai nulemia mūsų savijautą ir gyvenimo kokybę. „Niekas negali prilygti paprasto žmonių bendravimo jėgai“, – pakomentavo eksperimentų rezultatus vienas tyrimo iniciatorių Mike‘as Coupe‘as.

Ekspertai atliko suaugusių žmonių apklausą apie jų socialinius kontaktus. Daugiau kaip 8 tūkst. britų pagal nuo 0 iki 100 įvertino savo pasitenkinimo gyvenimu lygį, savivertę, laimės jausmą ir nerimą. Paaiškėjo, kad žmonės, kurie beveik visada valgydavo vieni, vidutiniškai surinko 7,9 balo mažiau už tuos, kurie mėgsta pietų pertrauką praleisti su kompanija, pranešė RIA naujienų agentūra.

Šis veiksnys daro didesnę įtaką žmogaus gerovės lygiui už finansines problemas ar fizinius trūkumus. Mokslininkai įsitikinę, kad žmonių pasitenkinimą gyvenimu nulemia tokie dalykai: seksualinio gyvenimo, miego kokybė ir laiko stokos nejautimas.

Taip pat paaiškėjo, kad tiesioginis bendravimas teigiamai veikia savijautą ir sukelia laimės jausmą, skirtingai nuo virtualaus bendravimo su žmonėmis per internetą.

Apie 60 proc. žmonių, kurie niekada nepietauja vieni, sudaro namų šeimininkės ir pensininkai. Daugiausia tokių, kurie dažnai valgo vieni, yra po 60 valandų per savaitę dirbančių žmonių grupėje.

Iš žmonių, kurie gyvena susituokę, tik 13 proc. dažniausiai valgo vieni. Iš neturinčių nuolatinio partnerio žmonių grupės 19 proc. maitinasi vieni visą laiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(17)
(16)
(1)

Komentarai ()