Atlanto vandenynas išplovė neįprastai atrodantį 6 metrų ilgio kūną: tolesni jo tyrimai nustebino net mokslininkus (Video)  ()

Pietų Atlanto vandenynas į Namibijos pakrantę išplovė labai neįprastai atrodantį 6 metrų ilgio kūną. Kai jis pateko mokslininkams į rankas, buvo jau toks suiręs, kad mokslininkai ilgai negalėjo nustatyti, kas tai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmatavus kūną ir ištyrinėjus jo galvos formą, mokslininkai mano, kad tai gali būti tikrais snapuotis – Ziphius cavirostris, snapuotųjų banginių šeimos atstovas. Šie gyvūnai Namibijos pakrantėje nebuvo pastebėti nuo 2000-ųjų.

„Buvome gerokai nustebę, – teigia pelno nesiekiančio Namibijos delfinų tyrimų projekto tyrėjas ir vienas iš žmonių, radusių kūną, Simonas Elwenas. – šie gyvūnai ir taip retai matomi vandenyse, o pamatyti tokį sausumoje yra unikalus atvejis“.

Tikrieji snapuočiai gyvena subtropiniuose ir tropiniuose vandenyse ir gali užaugti iki 3 tonų svorio ir 7 metrų ilgio. Jie turi „žąsies galvą“ su išlenktu žandikauliu, dėl ko atrodo, kad gyvūnas nuolat šypsosi.

Dėl kūno suirimo mokslininkai negalėjo nustatyti gyvūno mirties aplinkybių. Gyvūno žandikaulis buvo sulaužytas, bet greičiausiai tai nutiko jau po mirties, nes daugiau jokių sužeidimų kūno likučiuose nematyti.

Šiuo metu pasaulyje gyvena mažiausiai 100 000 šios rūšies gyvūnų. Maisto paieškai ir komunikacijai jie naudoja garsą.

Parengta pagal „Live Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(15)
(2)

Komentarai ()