Ypatinga vieta netoli Lietuvos - kas nutiko šiems medžiams?  (8)

Vakarų Pamario regione, Lenkijoje, giliai miškuose slypi kažkas tikrai neįprasto. Ten dalis medžių kamienų auga keistai išsilenkę ir dėl to yra vadinami „Kreivuoju mišku“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl medžiai taip išsilenkia? Niekas tiksliai nežino. Vieni kelia teoriją, kad taip galėjo atsitikti dėl žvarbaus klimato, o kiti – kad tai padarė žmogaus sukurta technologija

 Gamtos fotografas Kilianas Schoenbergeris nesenai pasidalino pribloškiančiomis šio miško nuotraukos, o kartu ir istorijomis, kurios jį supa. Pasak K.Schoenbergerio (ir Pamario regiono istorijos), šie medžiai buvo pasodinti maždaug 1930 m., o tuo metu ir Antrojo Pasaulinio Karo metais šią zoną valdė vokiečiai.

Iki šių dienų yra išlikę kalbų, kad tai galėjo būti kažkokia žmogaus sukurta technologija, kuri suteikė medžiams tokią formą – tačiau jei ir taip, koks viso to tikslas?

„Niekas neturi galutinio paaiškinimo“, – sako K.Schoenbergeris. Anot pačio fotografo, medžiai galėjo būti pasodinti specialiai tam, kad augtų lenktai, nes iš tokios medienos yra patogiau gaminti laivus, supamąsias kėdes ir roges. Kiti mano, kad gamtai didelės įtakos turėjo karas.

„Kai kurie žmonės kalba, jog karas galėjo palikti tokius pėdsakus. Būtent Vakarų Pamario regionemšiai tarp Raudonosios Armijos ir Vermachto buvo labai intensyvūs“, – teigė fotografas.

„Aš esu matęs įvairiausių miškų Europoje, tačiau „Kreivasis miškas“ Lenkijoje tikrai yra išskirtinis“, – sako fotografas.

Parengta pagal „Science Alert“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(15)
(6)

Komentarai (8)