Kodėl moterys mėgsta apsipirkinėti kur kas labiau nei vyrai? Daug žmonių kamuojantis klausimas turi paprastą atsakymą  (2)

Ar pažįstamas vaizdas - vyras kantriai sėdi ant suoliuko prekybos centre, kai jo moteris laksto po parduotuves su pilnais maišais pirkinių? Žinoma, jam irgi reikia naujų batų, marškinių, galbūt net švarko ar liemenės, tačiau šiuos daiktus jis nusiperka greitai ir beveik be jokio malonumo. Bet kodėl taip yra? Kodėl moterims patinka apsipirkinėti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, toks apibendrinimas ne vieną ir supykdytų - apsipirkinėti mėgsta ne visos moterys ir ne visi vyrai to nekenčia. Lengvai rastume vyrų, kurie ant suoliukų palieka savo moteris, kai jų mėgstama parduotuvė gavo naują siuntą. Tačiau pripažinkime - moterys apsipirkinėti mėgsta labiau nei vyrai ir šis stereotipas nėra laužtas iš piršto.

Dar daugiau - jis turi labai paprastą ir logišką paaiškinimą. Prieš 10 tūkstančių metų žmonės gyveno mažose medžiotojų-rinkėjų bendruomenėse. Jos buvo organizuotos kaip didelės šeimos, kur visi dalinosi maistu ir darbais. Vyrams tekdavo pavojingesni darbai, tokie kaip medžioklė. O štai moterys turėjo prižiūrėti vaikus, todėl laiką leisdavo mažiau susikaupimo ir tylos reikalaujančioje veikloje - vaisių, uogų, daržovių ir žolelių rinkime. Mokslininkai skaičiuoja, kad toks gyvenimo būdas nebuvo labai sunkus - aktyvūs individai dirbo 15-20 valandų per savaitę. Moterys, beje, dirbo daugiau. Vienas sumedžiotas stambus gyvūnas garantavo maisto kelioms dienoms, o štai rinkti gamtos gėrybes ir prižiūrėti vaikus reikėjo kasdien.

Įdomu ir tai, kad šios bendruomenės mėsos valgė ne taip ir daug. Įvairūs skaičiavimai rodo, kad mėsa sudarė tik 20 % šių žmonių raciono. Taigi, moterų darbas buvo nepaprastai svarbus ir atsakingas, net jei ir mažiau pavojingas nei vyrų. Ir ką jos darė? Judėjo nuo vieno medžio prie kito, ieškodamos prinokusių, maistui tinkamų vaisių. Nieko neprimena?

Tai reiškia, kad gėrybių rinkime vyrų dėmesys yra labiau sutelktas. Ilgai rinkdamiesi elnią jie gali negauti jokio, todėl jie turi veikti greitai, pastangos turi būti koncentruotos. Rezultatas gali būti teigiamas (sumedžiotas elnias ar nusipirktos kelnės) arba neigiamas (pabėgęs elnias ir nesurastos kelnės). Tuo tarpu rinkikės moterys galėjo parinkti blogų, net nuodingų augalų, neprisirpusių vaisių ar parnešti į šeimą parazitų. Taigi, jų mąstysena negalėjo būti „bent ką nors“, jos turėjo atkreipti dėmesį į kokybines gėrybių puses. O ir skubos nebuvo - dauguma vaisių nuo žmonių nepabėga.

Taigi, kai kitą kartą sėdėdami ant suoliuko piktinsitės savo laukimu, prisiminkite, kad tai - genuose iš senovės užkoduotas moterų bruožas, kuris ir garantuoja, kad jos visada atrodys puikiai. Todėl jūsų kelnės jums per didelės, o jūsų merginos drabužiai ne tik puikiai tinka, bet yra suderinti, madingi ir kokybiški.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(18)
(0)

Komentarai (2)