Sibire mokslininkai aptiko unikalų radinį - beveik nesuirusį priešistorinio arklio kūną: tebėra ne tik plaukai, bet ir vidaus organai (Video)  ()

Mokslininkai Sibire rado puikiai išlikusį prieš maždaug 30 ar 40 tūkst. metų gyvenusio kumeliuko kūną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl amžino įšalo gyvūno kūnas išliko puikios būklės: tebėra plaukai, uodega ir vidiniai organai, praneša „The Independent“.

Rusijos ir Japonijos mokslininkų ekspedicija aptiko kumeliuko palaikus Jakutijos regione. Ši vieta garsėja dar ir tuo, kad čia buvo atrasti mamutai.

„Pirmą kartą rastas taip gerai išsilaikęs priešistorinis arklys ir dar tokio jauno amžiaus, – sakė ekspedicijoje dalyvavęs Jakutsko mamutų muziejaus vadovas Semionas Grigorjevas. – Šis atvejis unikalus dar ir tuo, kad mes paėmėme žemės mėginius iš tos aplinkos, kurioje buvo rastas kumeliukas. Tai padės mums tiksliai nustatyti, kada ir kokioje aplinkoje jis gyveno“.

Po pirmųjų tyrimų, paaiškėjo, kad gyvūnas buvo maždaug trijų mėnesių amžiaus, tačiau jo mirties priežastis nėra žinoma. Jokių išorinių žaizdų tyrėjai neaptiko. Taip pat paaiškėjo, kad kumeliukas priklauso jau išnykusiai Lenos žirgų arba Equus lenensis rūšiai, kuri genetiškai skiriasi nuo šiandien gyvenančių arklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()