10 įdomių faktų apie Albertą Einšteiną, kurių galbūt nežinojote - nustebino vos gimęs, nenešiojo kojinių, o vairuoti atsisakė  (7)

Jei paprašytume įvardinti bent vieną fiziką, garantuojame, kad pasakysite vieno garsaus mokslininko – Alberto Einšteino pavardę. Šis fizikas pakeitė mūsų požiūrį į pasaulį ir tai, kaip jį suprantame. Apie A. Einšteiną esate girdėję daug, tačiau ar tikrai žinote viską? Štai keletas įdomių faktų apie tikra legenda tapusį fiziką, kuriais dalijasi Thefactsite.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Vos tik gimęs, A. Einšteinas nustebino savo mamą. Berniukas, lyginant su visu jo kūnu, turėjo neproporcingai didelę galvą, tačiau šis skirtumas su laiku išnyko.

2. Lyginant su įprastinėmis smegenimis, A. Eišnteino momeninė skiltis, atsakinga už judėjimą, orientaciją aplinkoje, stimulų atpažinimą bei suvokimą, buvo net 15 proc. didesnė.

3. Mokslininkas, kaip ir daugelis garsių žmonių, turėjo keistų savybių. Viena tokių – jis niekada nedėvėjo kojinių, nes jos jam atrodė visiškai nereikalingos.

4. A. Einšteinas domėjosi muzika ir labai mylėjo savo smuiką, kurį vadino Lina. Jis teigė, kad jei nebūtų mokslininkas, tikriausiai siektų karjeros muzikos srityje.

5. Piniginį Nobelio premijos prizą mokslininkas atidavė savo žmonai Milevai. Tuo metu žinomas vyras už pasiekimus fizikoje gavo daugiau nei 32 tūkst. dolerių.

6. Antroji A. Einšteino žmona Elsa buvo jo pirmos eilės pusseserė. Jos pavardė buvo Einstein. 

7. Mokslininko pirmoji santuoka su žmona Mileva ir jo vaikų motina truko 16 metų. Prieš sumainant aukso žiedus pora pasirašė sutartį, kurioje buvo punktas garantuojantis, kad A. Einšteinas gaus tris patiekalus per dieną.

8. Mokslininkas pasižymėjo prasta atmintimi. Jis niekaip neprisimindavo vardų, žmonių veidų ir datų.

9. Niujorke yra palaidoti mokslininko A. Einšteino akių obuoliai. Juos, po vyro mirties, gavo mokslininko akių gydytojas Henry Adamsas.

10. A. Einšteinas griežtai atsisakė mokytis vairuoti. Jo neperkalbėjo net žmona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(50)
(8)
(42)

Komentarai (7)