Ar žinojote, kad krekeriai buvo išrasti tam, kad sustabdytų masturbaciją?  (1)

Kasdien naudojame daugybė produktų net negalvodami, kas, kada ir kodėl juos išrado. Tikriausiai neatsisakytumėte krekerio su sviestu ir lašiša, bet ar žinojote, kad jie sukurti tikrai ne tam, kad jūs jais gardžiuotumėtės? Iš tiesų, jei buvo sukurti, kad padėtų jums atsikratyti kai kurių polinkių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krekeriai - tai sausainiai iš esmės neturintys jokio skonio. Jie yra labai sausi, turi ilgą galiojimo terminą ir yra gana populiarūs visame pasaulyje. Žmonės ant jų deda sūrį, jūros gėrybes, šokoladą ir kitus priedus, tačiau iš tiesų krekeriai buvo sukurti tam, kad juos valgytumėte pavieniui. Valgytumėte ir nesimasturbuotumėte.

Sylvesteras Grahamas buvo presbiterijonų dvasininkas, didelį dėmesį skyręs visuomenės sveikatai. Grahamas tikėjo, kad moters užduotis - likti namie ir visomis išgalėmis rūpintis šeimos sveikata. Jis manė, kad didžiausia meilė, kurią jos gali parodyti, yra rūpestis artimaisiais ir tam skiriamas laikas. Grahamas taip pat tikėjo, kad mūsų aplinkoje yra per daug dirgiklių, kurie veda iš kelio, o seksualinis pasitenkinimas gali būti ir labai žalingas reiškinys žmogaus religiniams įsitikinimams.

Grahamas sukūrė mitybos planą, kuris, jo manymu, padeda šeimoms išlikti sveikoms, religingoms ir tyroms. Dvasininkas tikino, kad žmonės turi valgyti mažai skonio turintį maistą, kad apribotų dirgiklius ir nesileistų išvedami iš kelio. Todėl jis ragino gerti tik vandenį, valgyti tik namuose keptą rupią duoną, visiškai nevartoti mėsos ir prieskonių. Grahamas teigė, kad tokia dieta gali padėti vaikams atsisakyti masturbacijos. Jis manė, kad masturbacija yra netyrų minčių priežastis bei pasekmė ir gali būti labai žalinga augančių vaikų sveikatai.

Grahamas taip pat ragino tikinčiuosius miegoti ant kietų lovų, vengti šilto vandens vonių. Šie gyvenimo būdo patarimai neprigijo, o štai mitybos planas virto tam tikru judėjimu - daugybė žmonių ėmė valgyti rupią duoną, gerti tik vandenį, visiškai atsisakyti mėsos. Šis judėjimas ir yra atsakingas už krekerių išradimą - tai buvo dar vienas mažai skonio turintis maisto produktas, kuris turėjo padėti žmonėms vengti pagundų, įskaitant masturbaciją.

Tačiau viskas pasisuko kiek kitaip. Nuo 1898 metų masiškai gaminami krekeriai tapo tik dar vienu maisto produktu, kuriam galima suteikti papildomo skonio žuvimi, mėsa ar kitais produktais. Žmonės į juos deda ant ugnies apskrudintus zefyrus, tepa įvairias uogienes, sūrį. Ir nei kiek nesusimąsto, kokia buvo tikroji šio produkto paskirtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(8)
(19)

Komentarai (1)