Neįtikėtina, kokie gali būti rūpestingi paukščiai: mokslininkai išsiaiškino, kokie paukščiai yra geriausi „vyrai“ pasaulyje  ()

Kai reikia rinktis savo gyvenimo partnerį, dauguma žmonių patiria sunkių išgyvenimų, dramų, nusivylimo. Mat savybės, kurios mus traukia, nebūtinai padarys mus laimingais ilgalaikėje perspektyvoje. Tačiau atrodo, kai kurie paukščiai šiuo atžvilgiu turi pranašumą prieš mus – impulsyvius ir emocingus žmones. Iš paukščių galėtume kai ko pasimokyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot mokslininkų, geriausias patinėlių savybes turi ne tie paukščiai, kurie gali pasipuikuoti savo ryškiomis ir gražiomis plunksnomis, ar tie, kurie pasižymi blogo paukščio požiūriu. Geriausi patinėliai yra tie, kurie kreipia dėmesį tai, ko jų partneriai nori ir ko jiems reikia. Kitaip tariant, jie yra puikūs aprūpintojai.

Anot pranešimo leidinyje „New Scientist“, geriausią vyro vaidmenį poroje atlieka pavasario šaukliai strazdai. O tai ypač akivaizdu, kai jų partnerės laukiasi.

Grupė mokslininkų iš Viktorijos universiteto Velingtone (Naujoji Zelandija) tyrinėjo strazdus, kurie yra monogamiški partneriai – ir pastebėjo, kad besilaukiančios patelės dažnai turi įvairiausių poreikių – dažniausiai maistui, kurio jos pastaruoju metu nelesė. Kažkokiu būdu jų „vyrai“ sugeba nuspėti, ko patelės nori lesti – nepaisant to, ar jie matė, ką pastaruoju metu jų patelės lesa – o tuomet skrenda, ieško patelės pageidaujamo maisto parneša jį į lizdą. Vieną dieną tai gali būti kirmėlės, kitą – vabzdžių lervos ir t. t. Visa tai skamba ganėtinai panašiai į žmonių elgesį, ar ne?

Šie atradimai rodo, kad strazdų patelės kažkokiu būdu sugeba komunikuoti su savo „vyrais“ ir perduoti informaciją apie tai, ko jos nori – o patinėliai sugeba pastebėti šiuos subtilius ženklus ir patenkinti patelių norus. Mokslininkė Rachael Shaw sako, kad tai gali būti svarbus rodiklis, kuris prognozuoja ilgalaikę strazdų sėkmę santykiuose – nepaisant to, ar pora kartu nugyvena visą gyvenimą, ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()