Japonija ir vėl nustebins: neatspėtumėte, iš ko sugalvojo išlieti 2020-aisiais vyksiančių olimpinių žaidynių medalius  ()

Pasaulyje kasmet daugėjant elektronikos atliekų, 2020-aisiais Japonijoje vyksiančių olimpinių ir parolimpinių žaidynių laimėtojų medaliams lieti bus naudojami iš šių atliekų išgauti brangieji metalai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokijo žaidynių organizacinis komitetas iškėlė tikslą iš perdirbtų išmaniųjų telefonų ir kitų elektronikos prietaisų išlieti 5000 aukso, sidabro ir bronzos medalių.

Per kiek ilgiau nei metus iš žmonių surinktų prietaisų išgauta daugiau kaip 16 kg aukso, 1800 kg sidabro ir 2700 kg bronzos. Tai yra pusė Olimpiniams medaliams pagaminti reikalingo metalo.

Tokiu būdu japonai kviečiami asmeniškai prisidėti prie olimpinių žaidynių ir taip pat saugiai atsikratyti elektronikos atliekų. Per 2016 metus pasaulyje jų buvo skaičiuojama beveik 45 mln. tonų.

Jungtinės Tautos įspėja, kad elektronikos atliekų kasmet daugėja 3–4 proc. Statistika rodo, kad tik penktadalis šių aplinkai itin kenksmingų prietaisų yra perdirbami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()