Elonas Muskas paskaičiavo, kiek vienam žmogui kainuotų išsikraustymas į Marsą - stebinančiai nedidelė kaina  ()

Anot Elono Musko, ateis diena, kai persikraustymas į Marsą kainuos mažiau nei 100 tūkst. JAV dolerių – o jei ten nepatiks, grįžti į Žemę nieko nekainuos, rašo „Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milijardierius privačios kosmoso verslo bendrovės „SpaceX“ įkūrėjas ir vadovas tikisi vieną dieną skraidinti paprastus žmones į Raudonąją planetą – su viltimi, kad tie žmonės Marse ir apsigyvens.

O ilgainiui tokios kelionės, anot jo, turėtų tapti santykinai nebrangiomis. Tačiau tai labiausiai priklausys nuo to, kiek žmonių apskritai norės skristi.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paklaustas, kiek tolimoje ateityje kainuos tokios kelionės, verslininkas pareiškė, jog jos bus pakankamai pigios, kad jas įpirktų didesnė dalis žmonių, galinčių įpirkti būstą – vietoj būsto jie galės rinktis kraustymąsi į Marsą ir gyvenimą ten.

„Viskas labai priklausys nuo žmonių kiekio, bet esu tikras, kad persikėliams į Marsą (su nemokamu bilietu atgal) vieną dieną kainuos mažiau nei 500 tūkst. dolerių, o gal net mažiau 100 tūkst. dolerių. Pakankamai nedaug, kad didesnioji dalis išsivysčiusios ekonomikos šalyse gyvenančių žmonių kilus norui galėtų parduoti savo žemiškuosius namus ir išsikraustyti į Marsą“, – rašė verslininkas.

E.Muskas tikisi, kad tokie keliautojai į Marsą skristų „SpaceX“ gaminama raketa „Starship“ – nauju erdvėlaiviu, kurio bandymai vykdomi jau dabar.

Ne vienas „Twitter“ naudotojas inovatyvaus verslininko klausė, ką visuomenė gali padaryti, kad prisidėtų prie jo planų įgyvendinimo, padėtų pagreitinti keliones į Marsą.

„Teigiamas visuomenės požiūris yra kritiškai svarbus siekiant „Starship“ sėkmės“, – atsakė E.Muskas.

Atsakydamas į klausimą, kaip išlaikyti visuomenės susidomėjimą ilgą laiką vykdomu projektu, E.Muskas juokais atsakė, jog tikriausiai bus keletas RUD'ų (angl. Rapid Unschedulled Dissasembly, liet. Staigus neplanuotas išardymas). Taip „SpaceX“ inžinieriai vadina įvykius, kitiems žmonėms labiau žinomus kaip sprogimai. Bet iš tiesų kosminio laivo kūrimo procese ir taip bus daug dalykų, kurie patrauks žmonių dėmesį.

„Tiesiog planuojame ir toliau informuoti visuomenę apie žingsnius į priekį ir atgal. Pakeliui bus keletas RUD'ų, bet susidomėjimas garantuotas“, – rašė „SpaceX“ vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: