Unikalus šarvuotis, kokio savo akimis nepamatysite: Afrikoje pirmą kartą pavyko padaryti spalvotas itin reto gyvūno nuotraukas ir net jį nufilmuoti (Video)  ()

Afrikoje pirmą kartą pavyko padaryti spalvotų itin reto gyvūno – gigantinio skujuočio – nuotraukų. Mokslininkams pavyko jį ne tik nufotografuoti, bet ir nufilmuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdus paviešino Didžiosios Britanijos „Chester“ zoologijos sodas.

Skelbiama, kad gigantinis skujuotis buvo užfiksuotas Ugandos Zivos laukinės gamtos draustinyje. Specialistai pasinaudojo specialiomis paslėptomis kameromis, kurias aktyvavo specialūs jutikliai.

Gigantinis skujuotis – egzotiškos išvaizdos skujuotinių šeimos žinduolis, kiek primenantis šarvuotį. Skujuočio kūną dengia vienas ant kito užeinančios šarvų plokštės, kurios pasitarnauja kaip apsauga ar maskavimosi priemonė. Šie gyvūnai intensyviai medžiojami brakonierių, tad sparčiai nyksta.

Skujuočius įamžinti labai sudėtinga, nes jie – naktiniai gyvūnai, bet kokia kaina vengiantys žmonių dėmesio. Neturint po ranka naujausių technologijų, būtų praktiškai neįmanoma sužinoti, kaip jie gyvena, bendrauja tarpusavyje ir reaguoja į supančią aplinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()