Į kosmosą paleisti du nauji lietuviški palydovai su komercinėmis technologijomis  ()

Pirmadienio rytą iš Indijos Šriharikotos kosmodromo pakilo raketa PSLV-C45, kurioje – ir du lietuviškos įmonės „Nano Avionics“ kurti palydovai: „M6P“ ir „Blue Walker 1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš karto su palydovais užmegzti ryšio nepavyko, tačiau vienam skrendant virš Lietuvos, viskas pavyko puikiai. Komanda praneša, kad maždaug po valandos tas pat buvo pakartota ir su antruoju palydovu.

„Visi kiti paleidimo etapai buvo sėkmingi. Palydovams skrendant virš Lietuvos su jais bus bandoma užmegzti ryšį“, – teigia „Nano Avionics“ rinkodaros vadovė Vaida Karaliūnaitė.

Šie palydovai buvo kuriamai pagal užsakymą iš įmonės partnerių, juose jie gabena savo technologijas, kurias demonstruos orbitoje.

„Šiuose palydovuose mūsų partneriai gabena savo naudingąjį krovinį, technologijas, kurias jie demonstruos orbitoje. Tai daiktų interneto įmonės, kurios praplečia antžeminę daiktų interneto infrastruktūrą“, – sako V.Karaliūnaitė.

„Nano Avionics“ šiai misijai sukūrė universalią platformą, patį palydovo pagrindą į kurį kitos įmonės gali dėti savo naudingąjį krovinį – jutiklius, kameras ir kt.

„Manome, kad tai viena inovatyviausių šios misijos aspektų. Universalią platformą kūrėme maždaug metus, tačiau antrasis palydovas buvo pagamintas ir išbandytas per mėnesį, nes jau buvo aiškus dizainas ir įdirbis, todėl viskas pavyko labai gretai“, – sako V.Karaliūnaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Brigita Budrytė
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()