Rusija moka prajuokinti pasaulį: už nepaklusimą Rusijos valdžios reikalavimams „Facebook“ paskyrė baudą, bet jos dydis sunkiai suvokiamas protu  ()

Maskvos Tagankos rajono teismas skyrė 3 tūkst. rublių (40 eurų) baudą vieno populiariausių tarptautinio socialinio tinklo valdytojai „Facebook Inc.“ už atsisakymą atskleisti informaciją apie tai, kur saugomi jo vartotojų iš Rusijos duomenys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV bendrovės atstovai teismo posėdyje nedalyvavo.

Teismas pripažino, jog „Facebook“ valdytoja susirašinėjimo dokumentais patikino Federalinę ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnybą („Roskomnadzor“), jog šios socialinio tinklo infrastruktūra sukurta taip, kad „duomenys segmentuojami geografiškai“, tačiau konkrečios informacijos, patvirtinančios atitinkamo Rusijos įstatymo vykdymą, nepateikė.

Anksčiau tokio pat dydžio baudos, kuri atitinkamame Rusijos administracinio kodekso straipsnyje yra numatyta kaip minimali už tokį pažeidimą, sulaukė ir kito tarptautinio socialinio tinklo „Twitter“ operatorė.

„Roskomnadzor“ ne kartą perspėjo „Facebook“ ir „Twitter“, kad joms gali būti uždrausta veikti Rusijoje, jei nesilaikys 2014 metais priimto įstatymo, įpareigojančio socialinius tinklus saugoti Rusijos vartotojų asmeninius duomenis jų šalies teritorijoje.

Šių metų sausį Rusijos ryšių prievaizdas pranešė, jog prieš šias dvi tarptautinių socialinių tinklų valdytojas pradėta „administracinė procedūra“, nes jos nepateikė jokios konkrečios informacijos dėl šio įstatymo reikalavimų vykdymo ir nenurodė jokių aiškių terminų, kada tai ketina padaryti.

Priėmus minėtą įstatymą pasigirdo nuogąstavimų, kad Rusijos vartotojų asmeninė informacija taps lengvai pasiekiama šios šalies specialiosioms tarnyboms.

2016-ųjų pabaigoje „Roskomnadzor“ nurodymu Rusijoje buvo užblokuotas šio reikalavimo neįvykdęs „LinkedIn“ – savo populiarumu pasaulyje „Facebook“ ir „Twitter“ neprilygstantys į profesinę veiklą orientuotas socialinis tinklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai ()