Europa iki šiol neturėjo nieko panašaus: kuriamas europietiškas daugkartinis kosminis laivas (Video)  ()

JAV ne vieną dešimtmetį turėjo Šatlus, o dabar kuria įvairius jų pakaitalus. Rusija turi Sojuz daugkartinio naudojimo kapsules; Kinija Sojuz pagrindu pagamino savo Shenzhou kapsules. Europa iki šiol neturėjo jokio panašaus daugkartinio naudojimo kosminio laivo, bet artimiausiu metu tai turėtų pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors šiuo metu dar tik vystomas prototipas, tikimasi, kad Space Rider bus pradėtas naudoti 2022 metais.

Tiesa, šis erdvėlaivis nebus skirtas įgulai, o veiks visiškai autonomiškai. Tačiau jis turės 1200 litrų talpos krovinių skyrių, kuriame bus galima sudėti iki 800 kilogramų įrangos ir maitinti ją iki 600 vatų galia.

Numatoma, kad erdvėlaivis galės pakilti į 450 kilometrų aukštį – aukščiau, nei Tarptautinė kosminė stotis – ir ten skraidyti iki dviejų mėnesių. Kiekvieno skrydžio metu erdvėlaivis iš principo galėtų skristi kitokioje orbitoje, o tai labai praplečia galimų eksperimentų įvairovę.

Space Rider galėtų pasitarnauti tikrinant telekomunikacijų, Žemės stebėjimų ir kitas technologijas, kurias vėliau galėtume įdiegti ilgalaikiuose palydovuose.

Daugkartinis panaudojimas taip pat reiškia, kad kiekviena misija kainuos santykinai nedaug, todėl jas bus galima rengti nuolatos ir daug efektyviau, nei dabar, kai pasirengimas kiekvienai naujai misijai užtrunka metus, jei ne dešimtmečius.

Šiuo metu baigiamas ruošti erdvėlaivio dizainas; jei jis bus patvirtintas metų pabaigoje, nuo kitų metų prasidės gamybos darbai ir bandymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()