Kodėl po sekso vyrai visada greitai užmiega? Suveikia trys stiprūs migdomieji  ()

Ką tik turėjote aistringą seksą, o po kelių minučių jis jau knarkia. Ar kada susimąstėte, kodėl po sekso vyrai iš karto užmiega? Įdomu, kaip tai aiškina specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot gydytojo Christopherio Winterio, po seksualinių santykių vyrų organizme ima gamintis hormonas prolaktinas, kuris sustabdo dopamino, stimuliuojančio hormono, gamybą. Moterų organizme prolaktino nė iš tolo tiek daug nepagaminama, rašoma womenshealthmag.com.

Per intymią sueitį pasigamina ir vadinamo laimės hormono oksitocino, kuris išvalo iš galvos visus rūpesčius, taigi vyrui dar lengviau atsipalaiduoti ir užmigti. Jei mylitės tamsoje, tai signalas organizmo vidiniam laikrodžiui, kad laikas miegoti. O kai taip nutinka, ima gamintis daugiau hormono melatonino.

Prolaktinas, oksitocinas ir melaninas – natūralūs stiprūs migdomieji, taigi nieko keisto, kad jis užmiega kaip kūdikis.

Kad po sekso nepasidarytų liūdna, mylimajam staiga užknarkus, Ch. Winteris pataria mylėtis ne horizontalia poza. Juk gulint ant nugaros organizmui tuo labiau atrodo, kad laikas miegoti. Kitas būdas kovoti su mieguistumu po sekso – mylėtis įjungus šviesą.

Paskutinis Ch. Winterio patarimas – pasimylėjus keltis iš lovos. Juk smegenys asocijuoja lovą su miegu. Tad jei ramiai gulėsite lovoje, jis praktiškai neatsispirs snauduliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai ()