Natūralus moterų kvapas vyrus verčia geresniais tėvais  ()

Naujas mokslininkų tyrimas parodė, kad besilaukiančių arba ką tik pagimdžiusių moterų kvapas didina vyrų susidomėjimą kūdikiais, skelbia „Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai nustatė, kad eksperimento dalyviai vyrai, kurie turėjo užuosti besilaukiančios ar prieš kelias dienas pagimdžiusios moters kvapą, buvo linkę daugiau laiko praleisti žiūrėdami į vaikų nuotraukas.

„Radome įrodymų, kad natūralūs gimdyvių kūno kvapai daro įtaką vyrų elgsenai“, – sakė Craigas Robertas, profesorius iš Stirlingo universiteto.

Eksperimente dalyvavo 91 vyras. Jie turėjo uostyti kvapų mėginius 10 minučių, o tada jiems buvo rodomos vaikų nuotraukos.

Penkios moterys davė kvapų mėginių tris kartus: tik pastojusios, prieš gimdymą ir po gimdymo. Be to, vyrams buvo duodami ir nenėščių moterų kvapo mėginiai.

Vyrams buvo rodomi vaikų, moterų ir kitų vyrų portretai. Jie galėjo nuspręsti, kiek laiko nori skirti kiekvienai nuotraukai.

Pasirodo, vyrai, kurie buvo paveikti gimdyvių kvapo, į vaikų nuotraukas žiūrėjo daug ilgiau. Mokslininkai nustatė, kad ir trumpalaikė sąveika su natūraliu gimdyvės kvapu darė įtaką vyrų elgsenai – jie daug labiau domėjosi kūdikių portretais.

Moterų kvapas buvo surenkamas specialiomis servetėlėmis, kurios buvo po moterų marškinėliais. Moterys juos turėjo dėvėti bent parą.

Gauti rezultatai siejami su tyrimais, kurių metu paaiškėjo, kad vyrai, daugiau laiko praleidžiantys su mažamečiais vaikais, turi tenkintis mažesniu testosterono kiekiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()