Marsaeigis Raudonojoje planetoje užfiksavo kažką neįprasto: sąmokslo teorijų kūrėjai jau turi savo versijas  ()

Kiekvieną dieną internete galime rasti daugybę teorijų apie ateivius ar neatpažintus skraidančius objektus (NSO), tačiau neseniai „Curiosity“ marsaeigio padaryta nuotrauka sukėlė milžinišką diskusijų bangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2012 metais ant Marso paviršius nusileidęs „Curiosity“, birželio 16 dieną padarė nuotrauką, kurioje matosi keista šviesa, švytinti virš nederlingo Raudonosios planetos paviršiaus. Marsaeigio darytas nuotraukas kosmoso agentūra išleidžia gana reguliariai, tačiau ši susilaukė labai daug dėmesio.

Tiesa, šią šviesą pirmieji pastebėjo sąmokslo teorijų kūrėjai, kurie detaliai išnagrinėja kiekvieną NASA išpublikuotą nuotrauką. Taip jie bando rasti įrodymų, kad ateiviai iš tiesų egzistuoja.

Jei iš karto nematote, kad šioje nuotraukoje išsiskiria – tai dešinėje pusėje turėtumėte matyti mažą, šviesią dėmę danguje. Žinomame forume „AboveTopSecret“, žmonės šią anomaliją lygino su „Tic Tac“ NSO, apie kuriuos XXI a. praneša JAV karinio jūrų laivyno pilotai.

Tiesa, nuomonės šiame forume labai išsiskyrė. Vienas diskusijos dalyvis sakė, kad „tai yra pranešimas iš aukštai“.

„Tai Dievo pranešimas, jis nori mums pasakyti, kad jis valdo visą Visatą. Jis gali kurti šviesas ir ženklus danguje, taip pat išpranašauti tai, kas įvyks“, – rašė jis.

Tuo tarpu kitas diskusijos dalyvis rašė, kad šios anomalijos nesimatė nuotraukose, kurias marsaeigis darė keliomis sekundėmis anksčiau arba vėliau. „Curiosity“ padaro kelias nuotraukas per minutę, o tai reiškia, kad jei ateivių erdvėlaivis ir būtų pasirodęs horizonte – jis būtų matomas kiek ilgiau nei kelias sekundes.

„Nėra jokių ženklų anksčiau arba vėliau darytose nuotraukoje. Gali būti, kad tai tik kosminis spindulys, kuris buvo keistai atvaizduotas marsaeigio vaizdo jutiklyje. Žinoma, turiu pripažinti, kad man tai nepanašu į įprastą kosminį spindulį. Sutinku, kad jie yra skirtingi, bet dažniausiai jie užfiksuojami kaip linijos, o ne tokios formos, kaip nuotraukoje“, – forume rašė jis.

Šia nuotrauka jau buvo pasidalinta daugiau nei 100 000 kartų, galbūt greitai gausime paaiškinimą ką iš tikrųjų žmonės mato šioje nuotraukoje.

Parengta pagal „Metro“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(14)
(11)

Komentarai ()