Kaip naudojamas šis keistas senovinis nindzių ginklas? Nuo žaizdų mažai kas išgyvendavo  ()

Šis lokio nagus primenantis ginklas senovės Japonijoje buvo efektyvesnis nei galite pamanyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - Tekkō-kagi, japonų nindzių ginklas. Niekas tiksliai nežino, kada Tekkō-kagi buvo išrastas, tačiau manoma, kad jis buvo sukurtas kopijuojant žemdirbystės įrankius. Taip manoma todėl, kad ninzdės privalėjo išmokti bet kokį aplink surastą daiktą panaudoti kaip ginklą. Šis, beje, buvo naudingesnis nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Tekkō-kagi dažnai naudotas poromis, bet dar dažniau - kartu su kokiu nors durtuvu ar kalaviju. Viskas priklausė nuo to, kokią misiją vykdo nindzė. Tekkō-kagi yra lengvai paslepiamas ir labai paprastas ginklas. Jį įprastai sudaro keturi nagai. Iš pradžių tai būdavo panašu į dideles vinis, tačiau velesni Tekkō-kagi pavyzdžiai jau turėjo specialiai nukaldintus smaigus.

Nindzėms Tekkō-kagi buvo nemirtino poveikio ginklas. Juo buvo galima sugriebti ir neutralizuoti priešininką. Kita vertus, Tekkō-kagi gali palikti ir labai gilias žaizdas - ne vienas su šiuo ginklu susidūręs nindzės priešininkas neturėdavo vilties išgyventi.

Tekkō-kagi naudojimo technika yra tokia, kokią ir įsivaizduojate - tiesiog draskomas veidas ir krūtinė. Taip pat galima sugriebti drabužius, sužeisti ginklą laikančią ranką. Nindzės būdavo mokomi naudoti Tekkō-kagi kalavijo atėmimui ar netgi sulaužymui. Kadangi Tekkō-kagi dengdavo visą išorinę plaštakos dalį, juo taip pat buvo galima gintis nuo kalavijo kirčių.

Tekkō-kagi reikalavo gerų įgūdžių. Neteisingai blokuotas kardo kirtis galėjo kainuoti ranką, o bandymas atimti ar sulaužyti priešininko ginklą galėjo baigtis itin prastai, jei nindzė nemokėjo naudotis savo Tekkō-kagi. Tikriausiai todėl šie ginklai šiais laikais nebėra sutinkami net ir tradicinių kovos menų mokyklose - šiais laikais tiesiog nebėra prasmės mokytis naudoti ginklą, kuris ir anksčiau nebuvo labai efektyvus. Kartais Tekkō-kagi dar galima pamatyti įvairiose demonstracijose, tačiau dažniau tokią geležinę leteną pamatysite muziejuje ar kino filme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()