Košmaras, kurio nelinkėtume net susapnuoti - moteris operacijos metu išliko sąmoninga ir viską jautė  (1)

Viena ligoninė turės padengti savo pacientei nuostolius dėl to, kad šiai pasireiškė potrauminio streso sutrikimas, nes operacijos metu ji išliko sąmoninga ir jautė viską, ką jai darė chirurgai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-12-27 Košmaras, kurio nelinkėtume net susapnuoti - moteris operacijos metu išliko sąmoninga ir viską jautė  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtą dešimtį bebaigiančiai pacientei Jouvilio apskrities ligoninėje Jungtinėje Karalystėje 2018 metais buvo atlikta įprasta ginekologinė operacija. Kai medikų komanda pradėjo ją operuoti, ji sakė galėjusi justi, kaip chirurgai prapjovė jos pilvą, bet buvusi bejėgė, kad juos įspėtų.

„Aš, tiesą sakant, rėkiau, kai chirurgas prapjovė mano bambą, – prisiminė nenorėjusi būti įvardinta pacientė nusikalstamą medicininį aplaidumą tyrusiems Irwino Mitchellio grupės teisininkams. – Juk man buvo uždėta deguonies kaukė ir užtrauktos užuolaidos, tad niekas nereagavo.

Laparoskopas buvo įkištas į mane ir aš kentėjau, o baisiausia buvo, kai pilvą pripildė dujomis.

Kadangi gimdžiau vaikus, žinojau, kaip jaučiamasi pritaikius epidūrinę nejautrą. Prisimenu, pagalvojau, kad pojūtis tikrai ne tas pats. Jaučiau, kad anestetikai nesuveikė“.

Kad pacientė jautė diskomfortą medikai suprato, kai padidėjo jos kraujospūdis, bet procedūra buvo tęsiama iki galo, konstatavo teisininkai, pridūrę, kad ir Jouvilio apskrities ligoninė pripažino: pacientei reikėjo taikyti bendrąją, o ne vietinę nejautrą.

Moteris teigė, kad nuvežęs į operacinę chirurgas jai prisipažino dar niekada neatlikęs operacijos sąmoningam pacientui. Ji sakė, kad liko sutraumuota tokios patirties ir traumos pasekmes jaučia iki šiol.

„Labai kenčiu nuo potrauminio streso sindromo ir vis sapnuoju siaubingus košmarus, – pasakojo pacientė. – Miegant man iškyla vaizdai, kaip žmonės mane stebi, bet nesiklauso mano riksmų. Tai siaubinga ir dėl to iš miegų pabundu po maždaug triskart per savaitę.

Taip pat dabar pasidariau labai nervinga ir paranojiška gydytojų atžvilgiu – mano pasitikėjimas buvo pakirstas.

Nors niekas nepakeis to, kas nutiko man, tikiuosi, kad pamokos bus išmoktos ir niekas nieko panašaus nepatirs ateityje. Pastaraisiais metais buvo taip sunku. Nenorėčiau, kad taip nutiktų ir kam nors kitam“.

Jouvilio apskrities ligoninės atstovas portalui „The Guardian“ sakė: „Panašu, kad dėl komunikacijos spragų buvo panaudoti ne tokie anestetikai, kurių paprastai reikėtų tokiai operacijai. Atsiprašome, jeigu pacientė dėl to patyrė stresą“.

Parengta pagal „IFLScience!“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai (1)