Japonija paskelbė apie įdomią Fobo kosminę misiją - skraidins ne tik orbitinį, bet ir paviršiuje judantį zondą (Video)  ()

Daugelis kosmoso agentūrų ne vienerius metus šneka apie misijas į Marso palydovus Fobą irba Deimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praeitą savaitę Japonijos kosmoso agentūra JAXA paskelbė, kad tokią misiją tikrai vykdys.

Marso mėnulių tyrimo (MMX) misija turėtų išskristi 2024 metais. Numatoma, kad ją sudarys orbitinis zondas ir paviršinis galbūt judantis zondas. Tarp misijos tikslų bus ir mėginių paėmimas bei grąžinimas į Žemę.

Pastaraisiais metais JAXA labai sėkmingai vykdė panašias misijas į kitus mažuosius Saulės sistemos kūnus – asteroidą Itokawa 2005-2010 metais bei asteroidą Ryugu – Hayabusa2 zondas mėginius iš jo paėmė praeitų metų pabaigoje ir dabar skraidina juos į Žemę.

Pradinė MMX darbo dalis būtų orbitinio zondo skrydžiai ir aplink Fobą, ir aplink Deimą. Po keleto metų zondas nusileistų Fobe, padėtų ten paviršinį zondą, kuris galbūt galėtų važinėti Fobo paviršiumi, paimtų bent dešimt gramų uolienų mėginių ir išsiųstų juos į Žemę specialiame konteineryje. Konteinerio grįžimas planuojamas 2029 metais.

Ši misija prisidėtų ne tik prie geresnio Marso palydovų pažinimo, bet ir prie galimybių studijų įrengti nuolatinę bazę su žmonių įgula viename iš mėnulių. Iš viso zondas turėtų gabenti vienuolika tyrimų prietaisų, iš kurių keturis gamins JAXA partneriai kitose kosmoso institucijose – NASA, Europos, Prancūzijos ir Vokietijos kosmoso agentūrose.

Daugiau informacijos apie planus pateikiama JAXA pranešime spaudai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()