Kinija užblokavo vieną populiariausių mobiliųjų žaidimų visame pasaulyje: plintant koronavirusui jo turinys - jau per daug? (Video)  ()

„Plague Inc.“ yra vienas populiariausių mobiliųjų žaidimų visame pasaulyje. Tai simuliacijos, kurios metu žaidėjas bando mirtinu virusu apkrėsti visą pasaulį. Žaidėjas laimi, kai miršta paskutiniai Žemės gyventojai. Tačiau plintant koronavirusui, Kinijos valdžia nusprendė, kad šio žaidimo turinys – nelegalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinia, kad žaidimas yra pašalinamas Kinijoje, buvo paskelbta vasario 27 dieną. Žaidimo kūrėjai skelbia, kad jokios sprendimo galios šiuo klausimu jie neturi – viskas priklauso nuo Kinijos valdžios sprendimo.

„Ką tik mus informavo, kad „Plague Inc.“ turinys Kinijoje yra nelegalus, taip nustatė Kinijos kibernetinės erdvės administracija. Žaidimas buvo pašalintas iš Kinijos „App Store“, – tinklaraščio įraše teigė žaidimo kūrėjai „Ndemic Creations“, rašo theverge.com.

„Ndemic Creations“ teigė, kad bandys susisiekti su Kinijos kibernetinės erdvės administracija, kad pabandytų išspręsti susidariusią situaciją. Tuo tarpu kūrėjai sako, kad toliau palaikys ir atnaujins „Plague Inc.“ žaidimą už žemyninės Kinijos ribų, kur žaidimas vis dar yra legalus.

Sausio pabaigoje, Kinijoje pradėjus plisti koronavirusui, „Plague Inc.“ tapo populiariausiu žaidimu Kinijoje. Atsakydama į tai, „Ndemic Creations“ išleido pareiškimą, primenantį žaidėjams, kad „Plague Inc.“, nors ir sukurtas realistiškai ir informatyviai, yra tik žaidimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()