Automobilių gamintojai JAV ruošiasi padėti kare su COVID-19 pandemija  (1)

Grįžtame į Pasaulinių karų laikus, kuomet automobilių gamyklos gamino tankus ir orlaivių variklius. Tiesa, šįkart kiek kitaip – prisitaikant prie aktualijų. Štai dalis veiklą sustabdžiusių JAV automobilių gamintojų svarsto apie galimybę darbus tęsti konstruojant ventiliatorius ir kitą medicininę įrangą, padėsiančią kovoti su koronaviruso pandemija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ventiliatorių trūkumas kelia vis didesnį susirūpinimą: pasauliniu mastu daugėjant sunkia forma sergančių žmonių, plaučius ventiliuojantys aparatai tapo ypač svarbiu prietaisu gyvybėms palaikyti.

Sunkiausiais atvejais sergantys pacientai praranda galimybę kvėpuoti, tad šiems būtinas ventiliatorius, kuris padeda palaikyti normalią kvėpavimo funkciją.

Į pagalbą sveikatos apsaugos sistemai pasirengęs stoti „Ford“ koncernas, rašo „CNN Business“.

„Kadangi „Ford“ yra didžiausias transporto priemonių gamintojas ir didžiausias automobilių pramonės darbdavys, įmonė yra pasirengusi padėti visais įmanomais būdais, įskaitant ir galimybę gaminti ventiliatorius bei kitą reikalingą įrangą“, – teigė gamintojo atstovai.

Tuo metu skeptiškai koronaviruso krizę vertinęs „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas, panašu, nuomonę pakeitė. Po visuomenės išreikštos kritikos dėl iki šiol darbą tęsusių gamyklų, pastarosios nuo šiandien dienos – uždaromos.

Niujorko merui Billui DiBlasio tviteryje pareiškus, jog miestui praverstų „Teslos“ pagalba, E.Muskas sutiko aptarti galimus poreikius bei teigė, jog įmonė gamins ventiliatorius, jei tik jų trūks.

„General Motors“, valdantis tokius JAV populiarius automobilių prekės ženklus kaip „Cadillac“, „Buick“, „Chevrolet“, taip pat teigė svarstantis prisijungti prie ventiliatorių gamybos akcijos. Tai esą su Baltaisiais rūmais aptarė „General Motors“ generalinė direktorė Mary Barra.

„„General Motors“ stengiasi rasti sprendimus, galėsiančius padėti tautai šiuo sunkiu metu“, – sakė vadovė.

Pasak „CNN Business“, visi trys JAV automobilių gamintojai nutraukė veiklą Šiaurės Amerikos gamyklose dėl koronaviruso protrūkio. Prie sprendimo uždaryti dirbtuves prisidėjo ir smukusi naujų automobilių paklausa.

Skelbiama, jog uždaroma per 80 automobilius šalyje gaminančių dirbtuvių.

O štai Europoje dėl ventiliatorių buvo kreiptasi į orlaivių variklių gamintoją „Rolls-Royce“ bei dulkių siurblius konstruojančią „Dyson“ įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)