Arčiausiai Saulės esančiame Merkurijuje yra gyvybės? Mokslininkai teigia, kad „beprotiška mintis ne visai jau tokia beprotiška“  ()

Remiantis naujai pasirodžiusio mokslinio tyrimo rezultatais, tikėtina, jog arčiausiai Saulės esančiame mūsų kaimyne, Merkurijuje, yra viskas, ko gali reikėti gyvybės egzistavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Scientific Reports paskelbtame tyrime mokslininkų komanda tvirtina, kad Merkurijaus chaotiškas paviršius nėra žemės drebėjimų rezultatas, kaip kad populiaru tvirtinti.

Vietoj to tvirtinama, kad Merkurijaus paviršiaus įtrūkimus sukelia lakiosios medžiagos – elementai, kurie greitai gali pereiti iš vienos būsenos į kitą. Pavyzdžiui, iš Merkurijaus gilesnių sluoksnių burbuliuojantis ir į dujas virstantis skystis.

Kodėl Merkurijuje, ypatingai karštoje planetoje, yra ledo?

Tokie gilesni lakieji sluoksniai galėtų sudaryti palankią aplinką gyvybei egzistuoti po žeme.

Paviršiuje gyvybei egzistuoti yra per daug karšta, nes dienos metu Merkurijus įkaista iki maždaug 430 laipsnių Celsijaus.

„Gali būti, kad tol, kol bus vandens, temperatūros bus tinkamos gyvybės egzistavimui ir išlikimui“, - tvirtina tyrimo bendraautorius ir Planetų mokslo instituto mokslininkas Jeffrey’is Kargel’is.

Idėja, kad Merkurijuje šiuo metu yra gyvybė skamba egzotiškai, bet tyrėjai tiki, jog tai gali būti tiesa.

„Aš maniau, kad [tyrimo bendraautorius] Alexis Rodriguez’as tam tikru momentu nuklydo, tačiau kuo labiau gilinausi į geologinius įrodymus ir kuo daugiau galvojau apie ten [Merkurijuje] esančią chemiją ir fizikines sąlygas, tuo labiau supratau, kad ši beprotiška mintis ne visai jau tokia beprotiška“, - teigia Jeffrey’is Kargel’is.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()