Itin maistingas ateities maistas jau auginamas ir Lietuvoje, bet žmonėms jis iš karto kelia atmetimo reakciją: ar išdrįstumėte paragauti tokius patiekalus? (Video) (1)
Vieniems valgymui paruošti svirpliai kelia šleikštulį, o kitiems tai jau dabar yra skanus užkandis. Ir nors vabzdžiai yra gausus baltymų šaltinis, ant lietuvių stalo tokio valgo kol kas nematome.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Priešingai nei kiaulės, karvės ar kiti gyvūnai, maistui tinkami vabzdžiai natūraliai negyvena būriais ar šeimomis. Todėl auginti juos pramoniniu būdu tebėra didelis iššūkis.
„Pradėjau auginti lervas, eksperimentuoti, kaip jas galima pagaminti skaniau – su druskyte, pipiriukais ir panašiai. Žmonėms dažniausiai kildavo atmetimo reakcija. Ne tik, kad siūlai paragauti vabzdį, bet dar ir kažkokią lervą, kirminą. Dėl to supratau, kad didžiojo milčiaus potencialas bent šiai dienai Lietuvoje panaudojimo maistui nėra didelis. Dėl to ėmiausi svirplių.“ – pasakoja entomologas Dominykas Aleknavičius.