Prancūzijoje pradedami klinikiniai COVID-19 gydymo tyrimai su antikūniais  ()

Prancūzijoje pradedami klinikiniai koronavirusinės infekcijos (COVID-19) tyrimai, kurių metu sunkiems ligos pacientams bus perpilama nuo COVID-19 jau pasveikusių žmonių kraujo plazma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pat metu farmacijos bendrovės skubiai kuria vakciną ir galimus vaistus nuo COVID-19, kuri per kelis mėnesius pražudė jau daugiau nei 69 000 žmonių.

Kraujo plazma, kurioje po persirgtos ligos yra susikaupę antikūnai, jau buvo sėkmingai gydomos infekcinės ligos, tokios kaip Ebolos karštinė ir sunkūs ūminis respiracinis sindromas (SARS).

Klinikiniai tyrimai bus pradės antradienį, teigiama Paryžiaus ligoninių (AP-HP), Nacionalinio medicinos tyrimų instituto (INSERM) ir Nacionalinės kraujo tarnybos (EFS) pranešime.

„Šiame klinikiniame tyrime bus perpilama nuo COVID-19 pasveikusių žmonių kraujo plazma, kurioje yra koronaviruso antikūnų, ir kurie galėtų perduoti imunitetą virusui nuo COVID-19 kenčiantiems pacientams“, – sakoma pranešime.

„Nuo ligos pasveikusių žmonių plazmoje yra virusų antikūnų. Šie antikūnai gali padėti sunkiems pacientams kovoti su virusu“, – teigia institucijos.

Tyrime dalyvaus 60 Paryžiaus ligoninėse gydomų pacientų, pusei kurių bus perpilta nuo COVID-19 pasveikusių žmonių kraujo plazma.

Pirmieji tyrimo rezultatai turėtų būti paskelbti per 2–3 savaites.

JAV Maisto ir vaistų administracija taip pat leido medikams atlikti panašius tyrimus šalyje. Tyrimai su kraujo plazma atliekami ir Kinijoje.

Viskas, ką reikia žinoti apie koronovirusą ir jo sukeliamą ligą COVID-19: pagrindiniai simptomai, kaip plinta, kaip naikinti, ką daryti susirgus, kiek laiko būna ant paviršių ir organizme, apsauginės kaukės, dezinfekcija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()