Katiniška ištikimybė - Simba nusprendė turėti dvi šeimininkes  ()

Dauguma gyvūnus auginančių žmonių patvirtins, kad katės nėra patys ištikimiausi gyvūnai. Jeigu auginate katę, kuri laisvai išeina iš namų ir grįžta kada nori, tikriausiai nujaučiate, kad ji turi slaptą gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ypač tinka katinui, vardu Simba.

Kaip pasakoja Simbos šeimininkė Shirley Bishop iš Inglvudo (Naujoji Zelandija), ji pastebėjo, kad jos 2 metų amžiaus katinas ėmė reguliariai dingti keletai dienų. Bet kadangi gyvūnas visada sugrįždavo, moteris dėl tokių jo kelionių labai nesijaudino.

Tačiau kai Simba grįžo namo tik po savaitės – ir dar su siūtine žaizda ant kaklo bei nuskustu petimi – S.Bishop ėmė suvokti tikrąjį jai nežinomo Simbos gyvenimo mastą.

Moteris pasakoja, kad nuvedė savo katiną pas veterinarą, kad šis suteiktų daugiau informacijos – tačiau dėl šalyje galiojančio Privatumo akto gyvūnų gydytojas negalėjo pasakyti, kas atvedė Simbą – tik buvo nurodyta gatvė, kurioje gyvena ją atvedęs asmuo. Tačiau po rimtų paieškų „Facebook“ tinkle S. Bishop pavyko atsekti antrąją Simbos šeimininkę.

 

Antroji Simbos šeimininkė Mychaela Groombridge sako, kad katinas pas ją pirmąkart atklydo prieš 9 menėsius – jis miaukdavo ir buvo labai mielas. Anot moters, katinas lakstydavo po visus namus, dėl ko gavo Pašėlusio Arklio vardą (angl. Crazy Horse – arba Tȟašúŋke Witkó, kas iš tiesų reiškia „jo arklys yra pašėlęs“ – buvo garsus indėnų lakotų vadas).

M.Groombridge pasakoja, kad Simba buvo labai geras ir daug miaukdavo, tarsi mėgintų šnekėtis su ja. Ir Simba jautėsi tarsi namie – užšokdavo ant sofos, susirangydavo, tarsi būtų atsikraustęs į namus.

 

Tačiau viskas ėmė aiškėti, kai po šuns įkandimo katinas buvo nuvestas pas veterinarą. M. Groombridge pastebėjo socialiniame tinkle „Facebook“ S. Bishop vykdomą kampaniją. Nuo tada ji suprato, kad jos abi augina tą pačią katę. Negana to, jos abi buvo dar ir bendradarbės.

Tačiau moterys lengvai rado problemos sprendimo būdą – ir sudarė Simbos globos sutartį. Katinas ir toliau turės du vardus bei dvi šeimininkes. S.Bishop pasakoja, kad M.Groombridge ji perdavė katino dokumentus apie jo svorį, gimimo datą ir iki tol darytus skiepus. Moteris pridėjo, kad tai buvo skirta parodyti, kad katinas yra saugus ir mylimas – o moteris neprieštarauja dėl dalijimosi gyvūnu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()