Billas Gatesas: beveik visos vakcinos nuo COVID-19 vasarį jau veiks, bet žiema bus labai sunki  ()

Nors korporacijos „Microsoft“ įkūrėjo prognozės optimistiškos, jis įspėja, kad laukia sunki žiema. „Pasistenkite, kad jūsų šeima nebūtų paskutinė, kuri mirs šios pandemijos metu“, – ragino filantropu tapęs verslininkas, kurį citavo cnet.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

B.Gateso optimizmą kursto ne tik dvi amerikietiškos vakcinos, kurios, tikimasi, jau artimiausiu metu gaus JAV Maisto ir vaistų administracijos palaiminimą. Billo ir Melindos Gatesų fondo, gausiai finansuojančio vakcinų nuo COVID-19 kūrimą, steigėjas daug tikisi ir iš tų vakcinų, kurios žiniasklaidoje pastaruoju metu linksniuojamos rečiau – tų, kurias gamina „AstraZeneca“ (kurios preliminarūs rezultatai taip pat buvo išplatinti), „Johnson & Johnson“ ar „Novavax“.

„Veiks beveik visos vakcinos ir jų efektyvumo lygis bus labai aukštas. Optimistiškai vertinu, jog labai tikėtina, kad iki vasario visos įrodys savo efektyvumą ir saugumą“, – televizijai CNN teigė B.Gatesas.

 

Bet jis įspėja, kad pavojus dar toli gražu nesibaigė.

„Turėtume labai rimtai susirūpinti dėl artimiausio pusmečio“, – teigė B.Gatesas, pridūręs, kad mano, jog kasdienis mirčių kiekis nuo COVID-19 JAV didžiąją dalį žiemos bus aukštesnis nei 2000. Jis taip pat aptarė žmonių testavimo ir vakcinų platinimo klausimus, bet tikisi, kad šios problemos bus įveiktos.

„Manau, kad logistikos klausimai bus išspręsti, nors gal ir ne visai idealiai. Bėgant laikui pasieksime tą siekiamą daugiau nei 70 proc. [vakcinavimo – red.] lygį, kurio reikia norint sustabdyti ligos plitimą“, – teigė filantropas.

 

Ir nors amerikiečiai prieš vieną didžiausių šeimyninių švenčių – Padėkos dieną – siekia naujų kelionių lėktuvais rekordų, pats B.Gatesas sakė, kad jo Padėkos dienos vakarienė bus kukli ir su visais šeimos nariais, kurių prie stalo nebus fiziškai, jis ketina susisiekti per vaizdo skambučius. Jis ragino žmones dėvėti kaukes ir laikytis atstumų tarp žmonių, nes vakcinų poveikio visuomenės sveikatai dar teks palūkėti.

„Žinote, pasistenkite, kad jūsų šeima nebūtų paskutinė, kuri mirs šios pandemijos metu, pakentėkite iki pavasario, kai vakcinos pradės iš tiesų smarkiai mažinti sergančiųjų kiekius“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(11)
(-5)

Komentarai ()