Viltis grįžti į Mėnulį 2024 m. bliūkšta – NASA susiduria su problemomis  (1)

Neseniai NASA pripažino, kad naujoji sugrįžimo į Mėnulį programa „Artemis“, pavadinta senovės Graikijos deivės Artemidės vardu, 2024 m. gali neįvykti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykdant naują misiją, susiduriama du dideliais biudžeto ir finansiniais iššūkiais, skelbiama agentūros generalinio inspektoriaus paskelbtoje ataskaitoje.

Norint artimiausiu metu įgyvendinti naujas ambicijas Mėnulyje, tarp 2021-2025 m. NASA reikalingas maždaug 28 mlrd. dolerių (23 mlrd. eurų) finansavimas.

Agentūra jau susidūria su keletu pagrindinių trukdžių. Planuojamos „Space Launch System“ raketos, skirtos astronautams siųsti į Mėnulį „Orion“ kapsulėje, kūrimą labai paveikė COVID-19 pandemija.

Nepaisant vykstančios pandemijos, „Orion“ programa vis tiek strigo dėl finansavimo stygiaus, dėl kurio nepilotuojami ir pilotuojami „Orion“ skrydžiai jau vėluoja kelerius metus.

Šie sunkumai reiškia, kad „Gateway“, NASA planuojamos kosminės stoties, esančios Mėnulio orbitoje, statyba taip pat vėluos ir ji nebus laiku parengta „Artemis“ misijai 2024 m.

Kol kas neaišku, ar NASA turės tokią finansinę paramą, kai išrinktasis prezidentas Joe Bidenas sausio mėnesį perims Baltuosius rūmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(8)
(22)

Komentarai (1)