Vaizdas kaip iš Atlantidos – Farerų salos turės savo „Eurotunelį“ su dar niekur nematyta povandenine sankryža (Video, Foto)  ()

Eysturoy tunelių tinklas buvo statomas trejus metus ir oficialiai bus atidarytas 2021 metų pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tunelių tinklas bus daugiau nei 11 km ilgio, ir sujungs Farerų salas Streymoy ir Eysturoy. Žemiausia tunelių tinklo atkarpa yra 187 metrų žemiau jūros lygio, o didižiausias tunelio nuolydis siekia vos penkis procentus.

Tunelis statomas siekiant sujungti Farerų salų sostinę Toršavną su Runaviku ir kitas vietoves abipus Skálafjørður įlankos. Kelionės laikas tarp Farerų sostinės ir Runaviko sutrumpės nuo 1 valandos ir 14 minučių iki vos 16 minučių.

Tunelio statytojai „Nordic Construction Company“ (NCC) pranešė, kad tunelis turėtų būti oficialiai atidarytas 2021 m. pradžioje, o bandomasis važiavimas su avarinėmis tarnybomis bus atliekamas gruodžio 17 d.

 

Įspūdingiausia tunelio sistemos dalis yra povandeninė žiedinė sankryža, į kurią sueina trys tunelio sistemos dalys.

Farerų salų parlamento narė Kristina Háfoss socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad šią žiedinę sankryžą papuoš Farerų menininkas Trónduras Paturssonas.

Paturssono meninis kūrinys apims šviesos efektus ir skulptūras ant žiedinės sankryžos ir aplink ją, esančią tunelio tinklo viduryje.

Šie tuneliai yra didžiausia infrastruktūros investicija Farerų salose. NCC jau pradėjo darbus prie antrosios tunelių sistemos - Sandøy tunelio, kuris sujungs Streymoy ir Sandoy salas. Šis tunelis tęsis 10,7 km ir bus baigtas 2023 m.

Farerų salas, kurios yra autonominė Danijos teritorija, sudaro 18 salų Šiaurės Atlante, pusiaukelėje tarp Norvegijos ir Islandijos.

Video siužetas apie Eysturoy tunelį:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()