NASA ką tik parodė naują 360 laipsnių Marso panoramos vaizdą: prasideda pažangiausios misijos į Marsą mokslinis etapas (Video)  ()

NASA marsaeigis „Perseverance“ ką tik užfiksavo naują 360 laipsnių Marso panoramą Jezero kraterio srityje, vadinamoje „Van Zyl Overlook“, kur mokslininkai įtaria, kad kažkada egzistavo senovinis vandens ežeras, rašoma neseniai paskelbtame agentūros pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis panoraminis vaizdas reiškia, kad marsaeigis išvyko iš nusileidimo vietos ir prasideda pažangiausios misijos į Marsą mokslinis etapas.

NASA išleido naują ir interaktyvų 360 laipsnių Marso paviršiaus vaizdą

Naujas 360 laipsnių vaizdas buvo užfiksuotas marsaeigio „Mastcam-Z“ kamera, kai 13 dienų „Perseverance“ praleido stovėdamas.

2,4 milijardo taškų panorama apima 992 skirtingus dešinės „Mastcam-Z“ akies vaizdus, ​​sujungtus į vieną didelį vaizdą. Pagrindiniai vaizdai buvo užfiksuoti 53-ąją ir 64-ąją Marso dieną.

 

„Perseverance“ šiuo metu eina į savo misijos mokslo etapą. Jis išvyksta iš „Octavia E. Butler“ vietos, kur nusileido 2021 m. vasario 18 d.

Marsaeigis jau įrodė, kad deguonį galime gaminti iš Raudonosios planetos atmosferos. Taip pat yra padaręs daugiau nei 75 000 nuotraukų ir netgi įrašęs keletą planetos garsų – pirmųjų kada nors iš Marso paviršiaus atsiųstų atgal į Žemę.

 

„Per ateinančius kelis mėnesius „Perseverance“ tyrinės 1,5 kvadratinių mylių ilgio kraterio dugno lopinėlį“, – NASA pranešime spaudai sakė NASA roverių projektų vadovė Jennifer Trosper. – Būtent iš šios vietos bus renkami pirmieji pavyzdžiai, kad ateityje galėtų grįžti į Žemę.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()