Ar išdrįsite išbandyti? Mirguliuojantis juodai-raudonas ekranas patikrins jūsų vaizduotę - daug žmonių mato specifinius daiktus, o ką matote Jūs?  ()

„Ganzflicker“ - tai internetinis įrankis, skirtas Ganzfeldo iliuzijoms sukurti. Jums tereikia žiūrėti į mirgantį juodai-raudoną ekraną ir vėliau papasakoti, ką matėte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ganzflicker“ - tai labai paprastas įrankis. Tiesiog jūsų ekrane mirgės juodai-raudonas fonas. Į jį reikėtų žiūrėti apie 10 minučių, be žymių pertraukų ir dėmesio nukreipimo. Nesikalbėkite su aplinkiniais, nesiklausykite muzikos (galima klausyti baltą triukšmą), nenukreipkite dėmesio į telefoną. Kambaryje turėtų būti tamsu, kad ekrane nesimatytų atspindžių. Nepmirškite mirksėti ir kvėpuoti.

Labai svarbu paminėti, kad „Ganzflicker“ nesukelia haliucinacijų ar išliekančių pokyčių smegenyse. Tai - tik optinė iliuzija, apgaudnanti mūsų smegenų regos centrus. „Ganzflicker“ tiesiog mirksi mūsų regos centrams būdingu dažniu.

 

Ką mato žmonės? Daug žmonių teigia, kad mato akmenines sienas, pilis, lazerius. Kai kurie mato gamtos vaizdus. Tik kodėl?

Na, toks ritmingas vaizdo lauko mirksėjimas trikdo smegenis. Mūsų regos centras įprastai užpildo trūkstamą informaciją. Pavyzdžiui, jūsų nosis visada yra jūsų matymo lauke, bet įprastai jos nematote, nebent norite ją matyti. Mirksėjimas sukuria tokios aklosios zonos iliuziją, kurioje smegenims sunku už ko nors užsikabinti. Galiausiai smegenys sukuria vertikalią ar horizontalią liniją, aplink kurią ima kurti vaizdinius. Jūsų smegenys kompensuota akląją zoną, kuri šiuo atveju, užima visą ekraną.

Tiesa, kai kurie žmonės nemato nieko visas 10 minučių. Kodėl? Na, jų vaizduotė nėra pakankamai laki. Žmogui nereikia nieko aktyviai įsivaizduoti, kad „Ganzflicker“ veiktų. Bet smegenims reikia to resurso, kad jis kūrybiškai užpildytų trūkstamus lopus. Nuo afantazijos kenčiantys žmonės, kurie negali įsivaizduoti nieko, yra visiškai atsparūs „Ganzflicker“ iliuzijoms.

 

Išbandysite? Pirmyn! Bet prisiminkite kelias pagrindines taisykles:

  • Jei kenčiate nuo epilepsijos, „Ganzflicker“  nėra skirtas jums.
  • Jei jausitės nepatogiai, nutraukite bandymą.
  • „Ganzflicker“ geriausiai veikia tamsoje ir tyloje.
  • Geriausi rezultatai pasiekiami per 10 minučių, todėl turėkite kantrybės.
  • Bet koks blaškymasis ir net trumpas dėmesio nukreipimas nutrauks iliuziją.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()