Daugeliui matyta garsioji „Vokietijos komunisto egzekucija Miunchene, 1919 m.“ nuotrauka turi nemalonią paslaptį – viskas yra kitaip nei atrodo (Foto, Video)  (0)

Garsiosios nuotraukos kitoje pusėje parašyta: „Amžinam prisiminimui apie Spartakininkų karą Miunchene, Bavarijoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurių šaltinių teigimu, tai yra reali situacija, kiti šaltiniai teigia, kad tai yra inscenizuota nuotrauka. Greičiausiai tai bus inscenizuotas įvykis dėl įvairių nuotraukos neatitikimų.

Pirma, tai neatrodo kaip tikra egzekucija. Kariai yra per arti sienos, kad galėtų šaudyti be rikošeto, ir nesitaiko šautuvais taip, kad tai rodytų pasirengimą šaudyti. Labiausiai dešinėje esantis vaikinas yra didžiausias inscenizacijos įrodymas. Jo pozicija yra neteisinga – jo šautuvo buožė yra neteisingoje padėtyje ir jis žiūri į kamerą. Taip pat būrio karininkas žiūri tiesiai į kamerą.

Pažvelkite į vaikiną, kuriam turėtų būti įvykdyta egzekucija: įžūlus požiūris, stilingi drabužiai, puikūs plaukai ir jis atrodo per daug nesavanaudiškas. Be to, jo rankos nesurištos, o akys neuždengtos raiščiu. XX amžiaus pradžios vokiečių fotožurnalistai dažnai suvaidindavo savo nuotraukas (kartais propagandos tikslais), tiesiog norėdami papasakoti tikrą istoriją vizualiai kuo įtikinamiausiai.

 

Sprendžiant iš uniformų, šaudymo būrio vaikinai priklauso freikorpams (laisvasis korpusas), o ne reguliariai armijai.

Freikorpai buvo sukarintos grupės, pirmą kartą pasirodžiusios 1918 m. gruodžio mėn. po Vokietijos pralaimėjimo Pirmajame pasauliniame kare. Sudaryti iš buvusių karių, bedarbio jaunimo ir kitų elementų, kuriems vadovavo buvę karininkai ir kiti buvę kariškiai. Jų padaugėjo visoje Vokietijoje 1919 m. pavasarį ir vasarą. Freikorpai buvo naudojami 1918–1919 m. Vokietijos revoliucijai numalšinti ir Bavarijos Sovietų Respublikai sutriuškinti.

 

Jie oficialiai iširo 1920 m., tačiau daugelis narių prisijungė prie besikuriančios nacių partijos ir tapo pirminiais partijos smogikais – vėliau tapusia SA. Buvęs Freikorpų narys Ernstas Roehmas tapo SA vadovu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(5)
(58)

Komentarai (0)