Kas buvo paslaptingoji Eva Braun? Su 23 metais vyresniu Hitleriu susipažino būdama nepilnamete ir su juo draugaudama bandė du kartus nusižudyti – tai ne pirmoji moteris jo gyvenime, tai padariusi (Foto, Video)  ()

Dešimtmečius po mirties ilgametė Adolfo Hitlerio meilužė Eva Braun išlieka paslaptinga ir pagarsėjusi asmenybė. Susipažinusi su Hitleriu dar paauglystėje ir paskutinėmis karo dienomis tapusi fiurerio žmona – likus vos kelioms valandoms iki savižudybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eva Braun gimė 1912 vasario 6 d. Miunchene žemesnės vidurinės klasės bavarų šeimoje. Ji buvo antroji mokyklos mokytojo Friedricho „Fritz“ Brauno (1879–1964) ir Franziskos „Fanny“ Kronberger (1885–1976) dukra. Eva turėjo vyresniąją seserį Ilse (1909–1979) ir jaunesnę seserį Margaretę (Gretl) (1915–1987).

Braun tėvai išsiskyrė 1921 m. balandžio mėn., tačiau vėl susituokė 1922 m. lapkritį, tikriausiai dėl finansinių priežasčių (tuo metu Vokietijos ekonomiką kamavo hiperinfliacija).

Braun mokėsi Miuncheno katalikų licėjuje, o paskui vienerius metus verslo mokykloje Simbach am Inn anglų seserų vienuolyne, kur turėjo vidutinius pažymius, bet talentą lengvaatletikai.

Būdama 17 metų ji pradėjo dirbti Heinrichui Hoffmannui, oficialiam nacių partijos (NSDAP) fotografui. Iš pradžių įsidarbinusi parduotuvės asistente ir pardavėja, ji netrukus išmoko naudotis fotoaparatu ir kurti nuotraukas.

Susipažinimas su Hitleriu

1929 m., septyniolikmetė Eva kaip įprasta dirbo studijoje, kai susitiko su klientu, kuris prisistatė kaip „Herr (ponas) Wolffas“. Tai buvo už ją 23 metais vyresnis Adolfas Hitleris.

Vėliau Eva savo seseriai Ilsei sakė: „Pasibaigus darbo laikui pasilikau sutvarkyti tam tikrus dokumentus ir užlipau kopėčiomis, kad pasiimčiau failus, saugomus viršutinėse spintelės lentynose. Tą akimirką atėjo viršininkas, lydimas neaiškaus amžiaus vyro su juokingais ūsais, šviesios spalvos angliško stiliaus apsiaustu ir didele veltinio skrybėle rankoje“.

 

Hoffmannas išsiuntė ją nusipirkti alaus ir dešrelių, o paskui pakvietė Evą prisijungti prie jų. Ji savo dienoraštyje prisiminė: „Pagyvenęs ponas (Hitleris) man sakydavo komplimentus. Kaip prisimenu, būdami teatre kalbėjomės apie muziką ir spektaklį, kai jis visą laiką rijo mane akimis“. Hitleriui Eva patiko nuo pat pradžių.

Vėliau Eva laiške Adolfui Hitleriui prisiminė: „Nuo pirmojo mūsų susitikimo pažadėjau sau sekti tave, kad ir kur eitum, net iki mirties. Tu žinai, kad aš gyvenu tik dėl tavo meilės“.

Geli Raubal

Tuo metu Hitleris nuo 1929 metų Miunchene gyveno kartu su savo netikra pussesere Geli Raubal (netikros sesers dukra). 1931 m. rugsėjo 18 d. Hitlerio bute Raubal buvo rasta negyva su šautine žaizda, akivaizdžiai nusižudžiusi Hitlerio pistoletu. Hitleris tuo metu buvo Niurnberge.

Žiniasklaidoje iškart prasidėjo gandai apie fizinę prievartą, galimus seksualinius santykius, Raubal susižavėjimą dėde ir net žmogžudystę.

Istorikas Ianas Kershaw teigia, kad „ar aktyviai seksualinis, ar ne, Hitlerio elgesys su Geli turi visus stiprios, bent jau latentinės seksualinės priklausomybės bruožus“.

 

Policija Raubal mirtį pripažino kaip savižudybę. Hitleris buvo sugniuždytas ir patyrė sunkią depresiją. Po Raubal savižudybės jis pradėjo daugiau matytis su Braun.

Evos Braun bandymai nusižudyti

Braun pati bandė nusižudyti 1932 m. rugpjūčio 10 ar 11 d., šūviu sau į krūtinę tėvo pistoletu. Istorikai mano, kad bandymas nebuvo rimtas, bet buvo skirtas Hitlerio dėmesiui. Po Braun atsigavimo Hitleris tapo labiau atsidavęs jai ir 1932 m. pabaigoje jie tapo meilužiais.

Kai Hitleris būdavo mieste, ji dažnai nakvodavo jo bute Miunchene. Nuo 1933 m. Braun dirbo Hoffmanno fotografe. Ši pozicija leido jai keliauti kartu su Hoffmannu lydint Hitlerio palydą kaip nacių partijos fotografei. Vėliau savo karjeroje ji dirbo Hoffmano meno spaudoje.

Remiantis jos dienoraščio fragmentu ir biografės Nerinos Gun pasakojimu, antrasis Braun bandymas nusižudyti įvyko 1935 m. gegužę.

Ji išgėrė migdomųjų tablečių, kai Hitleris nesugebėjo jai skirti daugiau laiko. Matyt, ji manė, kad Hitleris susitikėja su kitomis moterimis.

Hitleris tų pačių metų rugpjūtį parūpino Evai ir jos seseriai trijų kambarių butą Miunchene, o kitais metais seserims buvo suteikta vila Bogenhauzene – viename iš Miuncheno rajonų.

 

Jis taip pat padarė ją savo „privačia sekretore“, kad ji galėtų be didelių rūpesčių ateiti ir išeiti. Kartais ji keliaudavo kartu su juo, bent jau į netoliese esančius renginius, ir likdavo paslėpta netoliese esančiuose kambariuose.

Iki 1936 m. Braun lankydavosi Hitlerio namuose Berghofe netoli Berchtesgadeno, tačiau ji daugiausia gyveno Miunchene.  Braun taip pat turėjo savo butą naujojoje Reicho kanceliarijoje Berlyne.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()