Iš jūros gelmių ištraukė šiurpios išvaizdos vandenų monstrą: ryklys su kiaulės snukiu – ištrauktas iš vandens skleidžia savotišką kriuksėjimą  ()

Vandenyje jis atrodo kaip ir bet kuris kitas ryklys: greitai judantis pilkas plešrūnas stačiais nugaroje styrančiais pelekais. Vis dėlto pažvelgus atidžiau į šio gyvūno snukį, ima atrodyti, kad žvelgi į kiaulę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susipažinkite su paprastuoju tribriauniu rykliu (lot. Oxynotus centrina). Karinių jūrų pajėgų atstovai iš Viduržemio jūroje esančios Italijai priklausančios Elbos salos internete sukėlė tikrą audrą, kai rugsėjo 3 d. iš vandens ištraukę tokį padarą socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino šio keistuolio nuotraukomis, rašo livescience.com.

Jei vis dėlto neatrodo, kad plokščios šio ryklio galvos, plačiai įsodintų akių ir buko šviesiai rožinio snukio pakanka šiam padarui pelnytai suteikti kiauliažuvės slapyvardį, tuomet vos pažvelgus į jo nasrus abejonių tikrai nebelieka. „Dažnai jis vadinamas kiauliažuve, nes ištrauktas iš vandens skleidžia savotišką kriuksėjimą“, – pasakojo Yuri Tiberto iš Elbos akvariumo.

 

Kaip teigiama socialiniame tinkle „Facebook“, karinių jūrų pajėgų atstovai aptikę šį ryklį negyvą plūduriuojantį vandenyje jį ištraukė į krantą. Viduržemio jūroje ryklių netrūksta, o dėl nugaros pelekų ir palyginti nemažo dydžio šie padarai neretai sugaunami žvejų. Dėl šios priežasties paprastųjų tribriaunių ryklių populiacija pastaraisiais dešimtmečiais mažėja ir yra įtraukta į pažeidžiamų rūšių sąrašą.

 

Dar šios rūšies atstovų galima aptikti rytinėje Atlanto vandenyno dalyje nuo Norvegijos iki Pietų Afrikos. Įprastai šios rūšies rykliai gyvena 60-670 metrų gylyje, jų ilgis siekia apie 1 metrą.

Viduržemio jūroje keistos išvaizdos ryklių tikrai netrūksta. 2019 m. liepos mėn. žvejai čia iš vandens ištraukė nuogu pramintą ryklį – padaras neturėjo nei odos, nei dantų. Kaip bebūtų keista, šiam gyvūnui pavyko išgyventi net trejus metus, kol jo gyvenimo kelias baigėsi žvejų tinkuose. Kol kas mokslininkai nieko panašaus daugiau nėra matę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()