„Drone Photo Awards 2021“ apdovanojimuose išrinktos gražiausios fotografijos: žąsų migracija, miegantis baltasis lokys ir siurrealistinis žvilgsnis į ką tik išsiveržusį ugnikalnį (Video)  ()

Ketvirtus metus vykstantys „Drone Photo Awards“ apdovanojimai tapo vienomis įspūdingiausių oro fotografijos varžybų. Šių metų nugalėtojai užkėlė bepiločių orlaivių fotografavimo meno kartelę - nuo mielo miegančio baltojo lokio iki žvilgsnio į išsiveržusio ugnikalnio vidų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkursas apima kelias kategorijas: žmonės, gamta, laukinė gamta, abstrakcija, miestas, vestuvės, sportas, nuotraukų serija ir video kategorija.

Konkurse gali dalyvauti visų rūšių aerofotografijos, įskaitant kadrus iš lėktuvų ir oro balionų.

Šių metų viso konkurso nugalėtoju tapo Terje Kolaas už įspūdingai įtraukiantį trumpasnapių žąsų, migruojančių į jų veisimosi vietas Arktyje, kadrą. Unikali nuotrauka, nufotografuota iš perspektyvos, kurią galėjo padaryti tik dronas, išryškina vis labiau eksperimentuojančias bepiločių orlaivių fotografavimo tendencijas.

Šiais metais daugelis laimėtų ir pagirtinų vaizdų naudoja pažįstamą „Dievo akies“ žvilgsnį, tačiau nemaža dalis kadrų rodo intriguojančias naujas perspektyvas. Pavyzdžiui, išskirtinis Martino Greguso nufotografuotas miegantis baltasis lokys rodo, kaip dronai ir nuotolinės kameros gali padėti užfiksuoti gyvūnų vaizdus iš precedento neturinčių kampų.

„Glaudus bendradarbiavimas su lokiais ir jų pripratimas prie mūsų elgesio lėmė, kad penktą dieną mes jau pradėjome dokumentuoti tikrai unikalų gyvūnų elgesį“, – aiškina Gregusas. „Iki to laiko mes išsamiai pažinome 27 skirtingų lokių asmenybes, o jie savo ruožtu įsileido mus į savo gyvenimus ir leido filmuoti visą parą. Naudodami dronus, nuotolines kameras ir pagal užsakymą pagamintą įrangą, dabar turime intymiausią filmuotą medžiagą“.

 

Kitos naujos šių metų tendencijos yra augantis dronų fotografų noras imtis žurnalistinių ar politinių temų. Puikus pavyzdys yra Azimo Khano Ronnie kadras iš rohinjų pabėgėlių stovyklos.

Stovykla, vadinama „Cox's Bazar“, yra Mianmaro ir Bangladešo pasienyje ir joje gyvena daugiau nei milijonas pabėgėlių. Neįtikėtinas naktinis drono kadras parodo, kaip laikina stovykla išaugo į mažytį miestą.

Kiti svarbūs šių metų kolekcijos akcentai yra linksmas žvilgsnis į mažą pudelio formos mišką, nuostabus žvilgsnis į burbuliuojančią lavą Islandijos ugnikalnio viduje ir įspūdingas žaibo smūgis virš Adrijos jūros.

 

Visas gražiausias „Drone Photo Awards 2021“ fotografijas rasite galerijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()