Buvote klasės juokdarys? Mokslininkai turi gerų žinių: požiūris į „klasės klounus“ iškart pasikeis  ()

Atrodo, kad humoras yra vertinga priemonė moksleiviams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klounų mokykla

Pasak mokslininkų, linksmiausias jūsų bendraklasis galėjo būti protingiausias vaikas klasėje.

Pasirodo, kad humoro jausmas ir bendras intelektas yra glaudžiai susiję tarp vidurinės mokyklos amžiaus vaikų, rodo tyrimas, paskelbtas žurnale „International Journal of Humor Research“.

„Mus ypač domino vaikų sukurto humoro kokybė, tačiau juos įvertino suaugusieji“, – pranešime spaudai sakė pagrindinis tyrimo autorius ir Anadolu universiteto tyrėjas Ugur Sak.

„Tėvai ir mokytojai turėtų žinoti, kad jei jų vaikai ar mokiniai dažnai ir kokybiškai juokauja, labai tikėtina, kad jie turi nepaprastą intelektą“.

Įdomu tai, kad tyrimas atskleidė, jog vaikai naudoja humorą kitiems tikslams nei suaugusieji.

„Nors suaugusieji humorą dažnai naudoja pramogai, vaikai jį dažniausiai naudoja norėdami būti priimti bendraamžių“, – sakoma pranešime. „Todėl suaugusiųjų ir vaikų humoro pobūdis skiriasi.“

Jaunieji karikatūristai

Siekdami nustatyti, kurie mokiniai buvo linksmesni ir protingesni, tyrėjai pasirūpino, kad ekspertai įvertintų antraštes, kurias 217 vidurinės mokyklos vaikų parašė dešimčiai animacinių filmų serijoms. Ekspertai, kuriuos šis dokumentas apibūdina kaip karikatūristus ir „humoro ugdymo“ instruktorius, įvertino animacinius filmus pagal komišką vertę ir aktualumą bei nustatė, kad mokiniai, turintys daugiau žodinio mąstymo įgūdžių ir protinių gebėjimų, taip pat buvo juokingiausi.

 

Galbūt nenuostabu, kad geresni žodžių meistrai sugebėjo sugalvoti geresnių juokelių, tačiau tyrimas atrodo vertingas kaip būdas įvertinti mokinių pažangą mokykloje ir rasti būdų, kaip pagerinti jų išsilavinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()