Daugiau jokių skaitymo akinių? Nauji FDA patvirtinti akių lašai gali pakeisti milijonų žmonių gyvenimus  (2)

Atsisveikinkite su skaitymo akiniais, bent jau jei esate jaunesnis nei 65 metų. Nauji akių lašai „Vuity“, kuriuos spalio mėn. patvirtino Maisto ir vaistų administracija (FDA), gali pakeisti milijonų amerikiečių gyvenimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Presbiopija (senatvinė toliaregystė) – tai liga, kuria serga apie 128 milijonai amerikiečių, daugiausia vyresni nei 40 metų, o naujieji akių lašai gerai veikia jaunesnius nei 65 metų žmones. „Vuity“ pradeda veikti maždaug per 15 minučių ir jų poveikis trunka 6–10 valandų.

Lašai panaudoja akims būdingą gebėjimą sumažinti vyzdžių dydį.

„Sumažėjus vyzdžiui, išplečiamas lauko arba fokusavimo gylis, o tai leidžia natūraliai sutelkti dėmesį į skirtingus diapazonus“, – CBS sakė vyriausiasis „Vuity“ klinikinio tyrimo tyrėjas George'as Waringas.

Tyrimo metu akių lašai buvo išbandyti su 750 dalyvių, kurie teigė esą patenkinti rezultatais. „Tai neabejotinai pakeis gyvenimą“, – sakė viena iš dalyvių Toni Wright.

„Vuity“ akių lašai kainuoja apie 80 JAV dolerių už 30 dienų kursą. Tenka pripažinti, kad tai nėra pigu. Deja, jie taip pat turi šalutinį poveikį, pvz., galvos skausmą ir akių paraudimą, o vartotojai įspėjami nelašinti lašų vairuojant naktį arba atliekant veiklą prasto apšvietimo sąlygomis.

 

„Tikimės, kad akių lašai bus gerai toleruojami ilgą laiką, tačiau tai bus vertinama ir ištirta oficialiai“, – apie šalutinį poveikį pridūrė Waringas.

Šio straipsnio paskelbimo metu vaistas nėra kompensuojamas, o gydytojai mano, kad to greičiausiai niekada nebus. Taip yra todėl, kad tai yra prabanga, o ne būtinybė. Akiniai skaitymui yra pigesni ir siūlo geresnį kainos ir naudos santykį. Vis dėlto, akių lašai tikrai ras daug klientų, ypač nuo 40 iki 55 metų amžiaus grupėje, kurioje jie geriausiai veikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(7)
(5)

Komentarai (2)