Nematomoje Mėnulio pusėje mėnuleigio aptiktas kubo formos objektas įamžintas iš arčiau: dabar jau aišku, kas tai (Foto)  ()

Prieš kiek daugiau mėnesį Mėnulyje Kinijos mėnuleigis „Yutu-2“ horizonto linijoje nufotografavo neįprastą objektą. Tą kartą „WeChat“ socialiniame tinkle paskelbtame Kinijos nacionalinės kosmoso agentūros pranešime šis objektas pavadintas „paslaptingu Mėnulio namuku“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-01-12 Nematomoje Mėnulio pusėje mėnuleigio aptiktas kubo formos objektas įamžintas iš arčiau: dabar jau aišku, kas tai (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau jau šių metų sausio 7 dieną iš mėnuleigio gautos nuotraukos leido iš arčiau susipažinti, kas gi tas paslaptingas objektas.

Naujausiomis nuotraukomis Kinijos kosmoso agentūra pasidalijo socialiniame tinkle „WeChat“.

Pasirodo, tai tėra iš Mėnulio paviršiaus kyšanti uola, kuri, pasitelkus vaizduotę, primena tupintį, ir, pavyzdžiui, graužiantį morkas, triušį. O jei dar geriau įsižiūrėsite, pamatysite ir tą akmenėlį už triušiuko...

Primename, kad praėjusių metų gruodį pirmą kartą „Yutu-2” kameromis užfiksuotas objektas priminė kubo formos „namelį“, iškilusį virš horizonto.

 

Tiesa, nuotraukose vaizdas nebuvo ryškus. Mokslininkai, pasitelkę fantaziją, net gi juokavo, kad gal tai „ateivių namelis“. Tačiau Mėnuleigis per maždaug mėnesį privažiavo arčiau ir įamžino, kas gi tai yra iš tikrųjų.

Priartėjęs mėnuleigis įamžino daugybę klausimų kėlusį objektą ir nuotraukas įsiuntė į Žemę. Kaip paaiškėjo, objektas yra gerokai mažesnis, nei pasirodė iš pradžių jį fotografuojant iš toli, ties horizontu. Be to, objektas yra nuožulnesniais kraštais.

 

Kinijos mėnuleigis „Yutu-2“ tyrinėja iš Žemės niekuomet nematomą Mėnulio pusę. Ši Mėnulio dalis ir jos paviršius yra grubesnis, nusėtas didesniu kraterių kiekiu.

Ištyręs „akmeninį triušį“ Kinijos mėnuleigis tęs kelionę ir ekspediciją 186 kilometrų skersmens Von Karman'o krateryje.

Kinijos mėnuleigis nematomą Mėnulio pusę tyrinėja nuo 2019 metų sausio.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai ()