[Žinios trumpai] Kvapą gniaužiančiame vaizdo įraše – iš drono užfiksuotas galingas tornadas, niokojantis Kanzaso valstijos miestelį (Video)  ()

Penktadienį (balandžio 29 d.) JAV Kanzaso valstijoje buvo nufilmuotas tornadas, kuris apgadino šimtus namų ir pastatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo meteorologas Reedas Timmeris, matyti, kad viesulas pereina per Andoverį (Vičitos – didžiausio Kanzaso miesto priemiestis), o ore skraido šiukšlės.

Antraštėje R. Reedas informavo, kad tornadas, kuris padarė didelę žalą daugiausia Vičitos priemiestyje Andoveryje ir sužeidė kelis žmones, buvo įvertintas EF-3 pagal Patobulintą Fudžitos skalę, kuri naudojama tornadams įvertinti. EF-3 įvertinimas reiškia, kad vėjo greitis svyravo nuo 218 iki 266 km/h.

Tornado vaizdo įrašas paplito internete. Jis buvo peržiūrėtas daugiau nei 2,9 milijono kartų.

Pasak BBC, Vičitos miesto meras sakė, kad buvo apgadinta 50–100 konstrukcijų, ypač Andoverio priemiestyje. Laimei, kol kas pranešimų apie rimtus sužalojimus nėra. Vietos pareigūnai, kalbėdami per spaudos konferenciją, sakė, kad žuvusiųjų nebuvo, nepaisant didelės žalos pastatams ir automobiliams.

 

 

Pareigūnai teigė, kad padėtis vis dar vertinama, o lėktuvai ir bepiločiai orlaiviai buvo dislokuoti žalai ištirti. Kol kas Andoverio policijos departamentas pranešė, kad į miestą vedantys keliai buvo uždaryti, nes greitosios pagalbos komandos dirbo šalindamos šiukšles ir tikrindamos padarytą žalą.

Teigiama, kad Andoveriui atsigauti po audros prireiks metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()