Paaiškėjo, kas galėjo lemti paciento su persodinta kiaulės širdimi mirtį  (1)

Naujienų pranešimuose teigiama, kad kiaulių virusas galėjo lemti vyro, kuriam buvo atlikta novatoriška kiaulių širdies transplantacija, mirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 8 d., praėjus dviem mėnesiams po kiaulės širdies persodinimo operacijos, mirė 57 metų Deividas Benetas. Transplantacijai pirmą kartą panaudota genetiškai modifikuota kiaulės širdis.

Transplantaciją atlikęs Merilendo universiteto Medicinos centro širdies transplantacijos programos direktorius daktaras Bartley Griffithas atskleidė, kad prieš mirtį paciento organizme buvo aptikta kiaulių citomegaloviruso viruso DNR, rašo „MIT Technology Review“.

„Pradedame aiškintis, kodėl jis mirė“, – balandžio 20 d. vykusiame internetiniame seminare, kuriame buvo aptariama transplantacija, sakė B.Griffithas. Virusas „galbūt buvo arba galėjo būti priežastis, kuri sukėlė visą šį reikalą“.

Gydytojai kelis kartus tikrino kiaulės širdį dėl viruso. Tačiau tokiais tyrimais nustatomos tik aktyvios infekcijos, o ne latentinės, kai virusas „slepiasi“ organizme aktyviai nesidaugindamas, rašo „The New York Times“.

Praėjus 20 dienų po transplantacijos, kraujo tyrimais D.Benneto organizme buvo nustatytas nedidelis kiaulių citomegaloviruso DNR kiekis, pranešė „Times“. Iš pradžių gydytojai manė, kad tai galėjo būti laboratorinė klaida. Tačiau, praėjus 40 dienų po transplantacijos, D.Bennetas susirgo, o tyrimai parodė, kad viruso DNR kiekis jo kraujyje smarkiai padidėjo, pranešė „Times“.

 

Kiaulių citomegalovirusas būdingas tik kiaulėms ir manoma, kad virusas negali užkrėsti žmogaus ląstelių. Tačiau virusas galėjo staiga nekontroliuojamai daugintis kiaulės širdyje, o žmogaus imuninė sistema negalėjo jo slopinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (1)