Neįprasta tigro, liūto ir lokio draugystė  (7)

Lokys Balu, tigras Šerchanas ir liūtas Leo užmezgė pačią neįprasčiausią ir niekur nematytą draugystę. Prieš aštuonerius metus per policijos reidą iš JAV narkotikų prekeivių išgelbėti trys draugai tuo metu buvo tik poros mėnesių jaunikliai. Nusikaltėliai juos laikė kaip statuso simbolį, rašo „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perdavus mažylius „Nojaus arkos“ gyvūnų globos centrui Džordžijos valstijoje, buvo nuspręsta, kad jie galėtų likti kartu. „Būtume galėję juos atskirti, bet kadangi jie atkeliavo jau lyg ir šeima, zoologijos sodas nusprendė juos laikyti kartu“, – sako „Nojaus arkos“ direktoriaus padėjėja Diane Smith. „Mūsų žiniomis, tai vienintelė vieta, kur galima kartu rasti tokį gyvūnų derinį, jie yra mūsų LLT (lokys, liūtas ir tigras)“, – kalbėjo ji. Globos centro zoologijos sode praleidę pastaruosius aštuonerius metus, Šerchanas, Balu ir Leo buvo perkelti į specialiai pastatytą buveinę, kur lankytojai gali stebėti jų jaudinamą ryšį. „Anksčiau jiems perkelti neturėjome pinigų, o dabar galima išvysti 450 kilogramų sveriantį lokį, 160 kilogramų sveriantį tigrą ir tokio paties svorio liūtą, dūkstančius kaip brolius“, – aiškino D. Smith. „Jie visiškai nesupranta, kad kitomis aplinkybėmis nebūtų draugai“, – kalbėjo ji. Anot D. Smith, ypač artimi jaučiasi Balu ir Šerchanas. „Tai todėl, kad jie pabunda anksti, o Leo, būdamas liūtas, didžiąją dalį dienos praleidžia miegodamas. Nuostabu ir magiška matyti milžiną juodąjį lokį, letena apglėbiantį bengališką tigrą, o šis tada įsirausia it naminė katė. Kai nubunda Leo, visi trys dūksta didžiąją dienos dalį, kol nurimsta paėsti“, – pasakojo ji. Stebėtina, kad visi trys žvėrys yra plėšrūnai, kurie aukas gali nužudyti vienu šuoliu ar letenos smūgiu, tačiau vienas šalia kito yra atsipalaidavę.

„Jie ėda, miega ir žaidžia kartu“, – sakė „Nojaus arkos“ įkūrėja Jama Hedgecoth.

„Kadangi jie elgiasi it broliai, jie gali suvirsti vienas ant kito, ieškodami šilumos ar tiesiog iš prieraišumo“, – pasakojo ji. Šiuo metu gyvūnai pratinasi prie naujo savo būsto.

„Šerchanas po perkėlimo yra gana tylus, tačiau Balu labai gerai jam padeda jaustis saugiam“, – teigė J. Hedgecoth.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (7)