Lietuva – tarp 25 geriausią gyvenimą siūlančių valstybių  (36)

Kiekvieną sausį žurnalas „International Living“ įvertina 194 valstybes atsižvelgdamas į tai, kurios iš jų siūlo geriausią gyvenimo kokybę. Šiemet šiame sąraše Lietuva užėmė itin aukštą 22 vietą ir aplenkė visas savo kaimynes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, kaip bebūtų keista, Lietuva sąraše pagal gyvenimo kokybę aplenkė tokias šalis kaip Didžioji Britanija ar Švedija. Britai liko 25 vietoje, o švedai – 30. Pakilti dar aukščiau Lietuvai sutrukdė tik gana prastai įvertinta šalies ekonominė padėtis ir menkai išvystyta infrastruktūra.

Sudarydami sąrašą, „International Living“ specialistai įvertina 9 kategorijas: pragyvenimo kaštus, kultūros ir poilsio sritį, ekonomiką, aplinkosaugą, laisvę, sveikatos apsaugą, infrastruktūrą, saugumą ir riziką bei klimatą. Sąrašo sudarymui naudojami tik oficialūs šaltiniai: vyriausybių pateikiama statistika bei tokių organizacijų kaip Pasaulio sveikatos organizacija duomenis.

Pačia geriausia gyvenimui šalyje šiemet pripažinta Prancūzija, kurioje, nepaisant įsiškanijusio biurokratizmo ir didelių mokesčių, netrūksta tai nusveriančių privalumų. Prancūzai gali džiaugtis geriausia sveikatos apsaugos sistema visame pasaulyje. Prancūzija šiame sąraše pirmą vietą užėmė 5 kartą iš eilės.

Antrą vietą sąraše užėmė Australija, o trečia liko Šveicarija. Į penketuką dar pateko Vokietija ir Naujoji Zelandija, o antroje dešimtuko pusėje išsirikiavo Liuksemburgas, JAV, Belgija, Kanada ir Italija.

Mūsų kaimynai lenkai užėmė 35 vietą, latviai likos 40, baltarusiai – 109, o rusai – 111 vietoje.

Pilną sąrašą galite peržiūrėti šiame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (36)

Susijusios žymos: