Ar genetika turi įtakos politinei orientacijai?  (0)

Ricy Universiteto politikos mokslų profesorius John Alford duodamas interviu žurnalui „New Scientist“ pastebėjo, jog galbūt žmogaus politinę orientaciją įtakoja ir genetinis lygmuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Profesorius ir jo komanda šioje srityje dirba jau daugelį metų. Pirmiausia jie analizavo net 12 000 dvynių porų iš JAV politines orientacijas. Vėliau JAV dvynių poros palygintos su Australijos dvynių poromis. Kaip ir tikėtasi rezultatai parodė, kad identiškų dvynių nuomonės politiniais klausimais sutampa dažniau, nei paprastų porų. Pavyzdžiui, trys ketvirtadaliai identiškų dvynių porų sutaria nuosavybės mokesčių klausimais, kai tuo metu paprastų porų sutarusių šiais klausimais tėra du trečdaliai.

Mokslininkai įrodė, kad politinę orientaciją įtakoja ne tik televizija ar spauda. Žinoma, jog konkretūs genai neįtakoja žmogaus elgesio, tačiau niekas ir nepaneigė, kad žmonės neturi gebėjimų veikti prieš genetinį nuteikimą. Vis gi dabar manoma, jog žmonių elgesys dažnai formuojamas jėgų, kurių pats asmuo sąmoningai nežino.

Kad ir kaip keistai skambėtų, bet John Alford teigimu, genetika turėtų būti dėstoma įtraukiant ir socialinės aplinkos veiksnius.

Parengė: Evaldas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)