Saulė - gigantiškas muzikos instrumentas  (0)

Gali būti, jog antikinio filosofo ir matematiko Pitagoro spėjimas, kad Visata pripildyta harmoningos muzikos, bus patvirtintas ir šiuolaikinio mokslo. Apie tai pirmą kartą pranešimą Britanijos Karališkosios astronomijos draugijoje skaitė profesorius Robertas fon Fai-Šibenbergeris. Savo pranešime mokslininkas nagrinėjo Saulės generuojamą "muziką".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio dangiško instrumento trimitus sukuria Saulėje vykstantys plazmos sproginėjimai ir torbulenciniai procesai.

Nuo Saulės atitrūkusi plazma natūraliai ir savaime judėdama įsisuka ir sudaro didelius koncentrinius žiedus. Tuo pačiu šios turbulencijos viduje temperatūra pakyla iki 6000 laispnių celsijaus.

Visi šie procesai sukuria milžinišką garso bangą, sklindančią su dešimčių kilometrų į sekunde greičiu.

Įsisukusių žiedų kraštai gali nutolti netgi 100 milijonų kilometrų ir garsas šiais ratilais sklinda kaip gigantišku instrumentu su daugkartiniu stiprinimo efektu. Pagal pirminius skaičiavimus, tokių garsų natos skambėjimas trunka apie 1 valandą.

Panašu, jog panašūs procesai gali vykti ir kitose žvaigždėse, tad Visata yra tarsi gigantiškas orkestras, kurio muzika Žemės ausim ir negirdima, bet galbūt vaidina nemažą įtaką globaliuose visatos procesuose.

Ir tai turbūt tik viena iš daugelio Saulės paslapčių. Galite paskaityti apie tai, jog pagaliau išaiškinta, kodėl Saulės spinduliai karštesni už pačią Saulę.

Šaltinis: 

Солнце издает органные звуки

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: