Tirpstantį ledyną vokiečiai dengia brezentu  (0)

Vokiečiai nerimauja dėl aukščiausio šalies kalno Zugspitze. Kad ledynas taip greitai neištirptų, 9 tūkst. kvadratinių metrų plotas uždengiamas brezentu, praneša Lietuvos radijas. Panašu į bandymą išgelbėti akivaizdžiai pasmerktą pacientą. Tačiau...viltis miršta paskutinė ;)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl itin šilto ir ankstyvo pavasario užkloti ledyną Alpėse vyrai ėmėsi savaite anksčiau nei įprastai. Jau penkioliktus metus iš eiles taip bandoma bent šiek tiek sumažinti sniego tirpimą aukščiausio Vokietijos kalno Zugspitzes viršūnėje.

Dvidešimčiai vyrų prireiks maždaug dviejų savaičių, kol bus uždengtas apie 9 tūkst. kvadratinių metrų ledyno plotas. Dirbant beveik trijų kilometrų aukštyje tai nėra paprasta. Jau yra nutikę, jog tempiamus brezento uždangos gabalus vėjas nupūtė į slėnį.

Uždanga apsaugos sniegą nuo saulės ir lietaus. Specialistai tikisi, jog taip pavyks išgelbėti apie 30 tūkst. kubinių metrų sniego – tai futbolo aikštės dydžio ir vieno aukšto namo aukščio sniego krūva.

Rudenį uždanga bus nuimta, ir dėl išsaugoto sniego žiemos sporto sezonas galės prasidėti kiek anksčiau.

Tačiau klimato atšilimo pasekmių tai nepakeis. Manoma, jog slidinėti Zugspitzes viršūnėje tebus galima dar kokius penkiolika metų.

LRT

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: