Nemokamų pinigų eksperimentas  (11)

Ar norėtumėte nemokamų 5 svarų banknotų? Būtent tokį eksperimentą Anglijoje atliko finansų analitikas Tim'as Moss'as. Jis kartu su bendradarbiais klaidžiojo Londono ir Mančesterio miestų gatvėmis, užsikabinę didžiules skelbimų lentas su pasiūlymu gauti £5 banknotą bet kuriam paprašiusiam asmeniui. Nepaisant to, kad per visą dienos rytą jie sutiko virš 1800 žmonių, tik 28 praeiviai pasinaudojo pasiūlymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

    Eksperimentas taip pat padėjo nustatyti akivaizdų skirtumą tarp vyrų ir moterų požiūrių. Eksperimento metu iš 28 asmenų, paėmusių nemokamus pinigus, moterys buvo tik 7. Tolesnis tyrimas šį rezultatą tik patvirtino. Tim'as su kolegomis suorganizavo apklausą, kurioje dalyvavo 2000 žmonių. Beveik du trečdaliai (64 procentai) moterų teigė, jog jos nepasiimtų nemokamo penkių svarų banknoto. Vyrų tarpe tokio pasiūlymo atsisakytų tik 41%.

    Be to, pasirodo, jog Londono gyventojai yra santūresni nei Mančesterio. Londone pasiūlymu pasinaudojo vos 1,2% žmonių, tuo tarpu Mančesteryje šis skaičius siekė 3,1%. Taip pat pastebėta, jog kuo vyresnio amžiaus žmogus, tuo jis mažiau linkęs pasinaudoti tokio pobūdžio nauda. Du trečdaliai apklaustųjų, kurių amžius nesiekė 20 metų, teigė, jog imtų nemokamus pinigus, tačiau toks polinkis stabiliai mažėja didėjant amžiui. Tik trečdalis (35%) daugiau nei 70 metų asmenų sakė būtų linkę pasinaudoti pasiūlymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)