Aromatai sužadina ir stimuliuoja virškinimą  (0)

Pasirodo, skonio ir kvapo receptoriai yra ne tik nosyje ir liežuvio paviršiuje, bet ir virškinimo sistemos gleivėse. Tai atrado Miuncheno Ludwig Maximilian (LMU) ir Miuncheno technologinio (TUM) universitetų tyrėjai, stebėdmi pelės ir žmogaus virškinimo gleives.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Mes aptikome jog esama receptorių, reaguojančių į čiobrelio, gvazdikėlio ir muskato riešuto kvapus“, rašo jie specializuotame žurnale „Gastroenterology".

Matyt, aromatinės medžiagos sukelia serotino išlaisvinimą per virškinimo ir žarnyno gleivių lasteles. Taigi, šios molekulės įtakoja virškinimo susitraukimus ir skrandžio sulčių sekreciją. Aromatinės medžagos taip pat gali būti vidurių užkietėjimo, viduriavimo ar netgi skrandžio uždegimo priežastis. Tuo tarpu iki dabar buvo manoma kad serotino gamybą sukelia tik virškinimo sistemos procesai, arba, kai kurios maisto medžagos kaip cukrus ar rūgštis.

Kaip mokslininkai pastebėjo, didelis aromatų naudojimas gali apkrauti žmogaus organizmą. Šios medžagos atsiranda ne tik iš natūralių aromatų: kaip žinome, jos randamos daugelyje kosmetinių produktų, kvepaluose, cigaretėse, plovikliuose ar kitose cheminėse priemonėse. Didelis jų vartojimas „gali sukelti ne tik alergijas, bet taip pat, kaip įrodė ir kiti mokslininkai, iškraipyti spermatozoidų funkciją. O dabar mes įrodėme, kad virškinimo sistema taip pat yra įtakojama šių medžagų“.

Šaltinis: Les aromates éveillent et stimulent la digestion

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: