Stipriausias alus pasaulyje  (3)

Kiek mokėtumėte už galimybę paragauti išskirtinio alaus? 20 litų už 6 butelių pakuotę? 40 litų už 6 butelių pakuotę? O ką manot apie 12 litų už vieną unciją (28ml)? Tai - minimalus kiekis, kuriuo parduodamas kompanijos "Boston Beer" alus "Samuel Adams Utopias". Jo 24 uncijų talpos butelio kaina mažmeninėje prekyboje prasideda nuo $120.

Tai - brangiausias ir tuo pačiu stipriausias alus JAV - tačiau mums neteko girdėti, kad kur nors pasaulyje būtų galima rasti stipresnio nei šis. 2007 metų derliaus kas du metus gaminamo alus stiprumas siekia 27 procentus alkoholio pagal tūrį - daugiau nei penkis kartus stipresnis nei vidutinis alus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstesnis rekordininkas - tos pačios rūšies 2005 metų alus - 25,6 procento.

"Utopias" alaus butelis pagamintas taip, kad atrodytų panašus į alaus gaminimo katilą. Viduje esantis vario spalvos skystis neturi nei vieno burbuliuko angliarūgštės. Burnoje jaučiasi gėrimo tirštumas ir saldus ispanišką vyną (cheresą) primenantis skonis su irisų ir klevo sirupo prieskoniu.

Alaus daryklos prezidento Jim Koch iniciatyva visas alkoholis gaunamas tik fermentacijos proceso metu, kai mielės skaido cukrų ir gamina alkoholį ir anglies dvideginį. Alus papildomai nespirituojamas, taip pat nenaudojamas "ice bock" metodas, kai skystis dalinai užšaldomas ir nuimamas viršutinis ledo sluoksnis, taip padidinant alkoholio koncentraciją.

Šiais metais išleista ketvirtoji šio alaus laida. Kompanijos vadovas tiki, jog jie jau pasiekė biologines alaus stiprumo ribas.
"Boston Beer" planuoja pagaminti iš viso 12000 butelių "Utopias" alaus. Kol kas jį žadama platinti tik JAV, išskyrus 14 valstijų, kuriose įstatymai riboja alkoholio kiekį aluje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)