Altajuje dėl alkanų meškų invazijos įvesta komendanto valanda  (11)

Dviejose Altajaus respublikos (Rusija) gyvenvietėse dėl masinės alkanų meškų invazijos vietos valdžia priėmė precedento neturintį sprendimą įvesti komendanto valandą, rašo newsru.com. Dieną už gyvenvietės ribų gyventojai gali išeiti tik lydimi ginkluotų apsaugininkų, o sutemus ir iki ryto kategoriškai draudžiama išeiti iš namų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turačako rajono Jajliu ir Bele gyvenvietės yra Altajaus valstybinio gamtos draustinio, kuris yra vienas iš didžiausių Rusijoje, teritorijoje. Lokių invazija tęsiasi jau daugiau nei 20 dienų ir per tą laiką gyvenvietėse apsilankė apie 30 šių gyvūnų.

Dešimtys lokių, ieškodami maisto, atakuoja vaismedžių sodus ir sodybas. Alkani gyvūnai naktį, o galiausiai jau ir dieną laužo tvoras, įsibrauna į vištides ir tvartus, puola naminius gyvulius. Lokiai visiškai nereaguoja į riksmus ir netgi šūvius ir nusiaubė daugiau nei dešimt hektarų vaismedžių sodų, sunaikinę obuolių ir kriaušių derlių.

Kaip pranešė pirmadienį draustinio direktoriaus pavaduotoja Svetlana Čuchonceva, rudeninę lokių invaziją sukėlė blogas derlius taigoje – miške nėra kedro riešutų ir uogų, kurie sudaro svarbią šių gyvūnų raciono dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: